arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 december 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.17 17 december 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 • Donderdag 24 december             19.00 herdertjesmis in de kerk in Den Burg
 • Maandag 11 januari                     Gezamenlijke vergadering OR en MR, aanvang 19.30
 • Maandag 4 januari                       Iedereen is weer van harte welkom op school!
 • Maandag 25 januari                     Voorlichtingsavond groep 8 advisering VO
 • Donderdag 4 februari                  Het eerste rapport wordt uitgereikt aan de kinderen
 • Maandag 8 februari                     Rapportgesprekken
 • Donderdag 11 februari                Rapportgesprekken
 • Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3     Voorjaarsvakantie

HIEPERDEPIEP HOERA! QUINTY IS GEBOREN!

Vandaag kregen we het bericht dat Evi Schermer, één van onze invalleerkrachten, is bevallen van een dochter: Quinty Ivana. Een prachtige naam voor een prachtige dochter! We feliciteren Evi, Stephan, Devon (groep 1-2 b) en Shirley van harte met deze nieuwe aanwinst en wensen hen veel geluk en gezondheid toe!

DE LAATSTE KERSTINFORMATIE

Hieronder vindt u een korte beschrijvng van de laatste kerstzaken van dit jaar. Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de leerkracht van uw kind(eren). We wensen iedereen een hele fijne laatste schoolweek toe

Donderdag 17 december

Het is de bedoeling dat u voorafgaand aan het kerstdiner zelf toezicht houdt op uw kinderen. Het pannaveld is niet geopend en op het plein kan er niet rondgerend worden vanwege de verlichting.  Tijdens het zingen staan kinderen en ouders vóór het stenen podium. En kent u de tekst: meezi ngen mag altijd!

 • 17.45  Gerechten brengen in de klas. Warme gerechten graag warm in de klas brengen, er is geen ruimte voor warmhoudplaatjes.
 • 18.00   Zingen op het plein: deze keer niet het ‘zingen rond de boom’ maar laat het Jozefschoolteam koor van zich horen.
 • 18:15   Aanvang diner in de eigen groep. Het is leuk als iedereen zich feestelijk aankleedt voor het diner…
 • 19.00 / 19.15 Het kerstdiner is ten einde, u kunt samen met uw kind de potten en pannen weer ophalen uit de klas.

De ouders worden door de ouderraad uitgenodigd omtijdens het wachten / voor het ophalen van uw kind iets te eten en te drinken op het plein. Rond 19.00 / 19.15 is het kerstdiner afgelopen. Graag buiten wachten tot uw kind naar buiten komt…

Vrijdag 18 december

De kinderen nemen voor deze ochtend zelf eten en drinken mee voor in de kleine pauze. De kinderen zijn op de gewone tijd vrij van school: om 12.15 begint de kerstvakantie.

VAN 2015 NAAR 2016…

Het jaar zit er alweer bijna op, nog een paar dagen en het is 2016. We kijken terug op een bewogen jaar, waarbij vooral de maatschappelijke ontwikkelingen veel impact hebben gehad op veel mensen in de wereld. Het geweld van en tegen IS, de recente aanslagen in Parijs, de vluchtelingenstromen die op gang komen en niet te vergeten de vele conflicten en brandhaarden in de wereld die door de media nauwelijks worden opgepikt. Dit alles zorgt ervoor dat vele mensen op de wereld continu in angst en armoede leven.

Conflicten als deze zijn door de vele, vaak tegenstrijdige belangen die er zijn steeds ingewikkelder en worden steeds moeilijker op te lossen. Het steeds vaker vasthouden aan alleen de eigen belangen zorgt voor onverdraagzaamheid en angst, waardoor we in een vicieuze cirkel terecht dreigen te komen.

In veel gevallen hebben we als burgers nauwelijks invloed op deze wereldproblematiek. Veel zaken spelen zich af op een hoger politiek niveau, waardoor machteloosheid en moedeloosheid op de loer liggen.

Toch zijn we zelf in staat om invloed uit te oefenen: vele druppels vullen uiteindelijk toch een emmer… Het is belangrijk om zelf te blijven nadenken, eigen keuzes en afwegingen te maken. Kritisch te zijn op wat anderen zeggen, stelling te nemen tegen onrecht en dit uit te dragen. In actie te komen als dat nodig is. Verdraagzaam en tolerant te zijn voor elkaar. Goed voorbeeld doet goed volgen, zeker voor onze kinderen die de toekomst in handen hebben.

We zijn hoopvol gestemd dat we uiteindelijk met elkaar dit tij weten te keren. Uiteindelijk streven we met elkaar naar een wereld waarin we onszelf kunnen zijn, samen kunnen spelen, wonen en werken, waar ook ter wereld. Het zou toch mooi zijn als we ons als “zwijgende meerderheid” kunnen manifesteren en vanuit hoop en een positieve grondhouding de wereld een stukje beter te maken… We vinden het belangrijk om dit samen met u aan onze kinderen te kunnen meegeven.

We zijn rijk dat we in Nederland en op Texel mogen wonen, ver weg van het oorlogsgeweld en de ellende die dit met zich meebrengt. We hopen dat we ons dit blijven realiseren en dat we met elkaar in staat zijn om in woord en daad samen te werken aan een betere wereld, te beginnen op Texel.

We wensen u, als team van de Jozefschool, fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2016!

NIEUW OP SCHOOL

Na de vakantie mogen we weer een aantal nieuwe leerlingen verwelkom. In groep 5 komt Aïden Koops, in groep 4 komt Kiara Koops, zij verhuizen vanuit Dordrecht naar Texel.

In groep 1-2 A komt Jukka Malschaert, die op 27 december 4 jaar wordt.

Fijn dat jullie bij ons op school komen, we wensen iedereen een hele fijne tijd toe op de Jozefschool!

AFSCHEID VAN SCHOOL

Helaas gaan enkele kanjers ons ook weer verlaten… Suze (groep 7) en Julian Bosman (groep 6) gaan weer terug verhuizen naar Amersfoort. Het was fijn dat jullie bij ons op school hebben gezeten, we gaan jullie missen!

Wie we zeker ook gaan missen is Annemijn Zonneveld. Annemijn vertrekt na de vakantie naar de Eurekaschool in Julianadorp.

We wensen jullie allemaal heel veel plezier en succes toe op jullie nieuwe school!

PBS REGEL VAN DE WEEK

We beginnen het jaar met het herhalen van de Elf van jezelf. De week na de kerstvakantie staat de regel “Ik houd rekening met een ander en help anderen als dat nodig is”.

Iedereen mag zichzelf zijn, ik respecteer jou en besef dat iedereen anders is. En als het nodig is, dan kun je op me rekenen! Een mooi begin, passend bij de actualiteit van vandaag…!

VLUCHTELINGEN IN SPORTHAL ONS GENOEGEN

Zoals u in de media hebt vernomen, zullen in de periode tussen 28 december en 6 januari vluchtelingen worden opgevangen in Sporthal Ons Genoegen. Het is fijn om te merken dat de gemeente Texel hierin haar verantwoordelijkheid neemt en mensen in nood een tijdelijke opvang biedt. Ook wij als Jozefschool vinden dat je er moet zijn voor elkaar, zeker in tijden van nood.

Een dergelijk bericht geeft uiteraard aanleiding tot verschillende reacties, zowel positief als negatief. Als Jozefschool vinden we het belangrijk dat iedereen hierin zijn of haar eigen afwegingen kan maken. We gaan hierover vanuit onze visie op onderwijs en maatschappij met onze kinderen in gesprek en hopen hen hierdoor bewust te maken van deze ingewikkelde problematiek en de keuzes die mensen hierin maken.

Op de website van de gemeente Texel staat hierover meer informatie. Via www.texel.nl kunt u veel gestelde vragen en antwoorden vinden, daarnaast kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor deze periode van opvang.

SPORTINSTUIF 22 DECEMBER GAAT NIET DOOR.

De geplande sportinstuif, die door Sportservice Texel was gepland op 22 december komt te vervallen. Dit omdat de sprothal gereed gemaakt zal worden voor de opvang van de vluchtelingen. De overige activiteiten voor de jeugd gaan wel door, kijk hiervoor op www.sportservicetexel.nl.

LEZEN EN OEFENEN IN DE VAKANTIE: BLIJVEN DOEN!

Vakantie betekent lekker luieren en niets doen… Daar is het ook vakantie voor! Tegelijkertijd merken we dat kinderen juist in een vakantieperiode een stap terug zetten in hun (lees)ontwikkeling als er niet geoefend wordt. Vooral kinderen die al meer moeite hebben met lezen merken dit het meest.

Vandaar dat we u dringend aanraden om in het belang van uw kind te blijven oefenen met lezen. Ook het oefenen van de tafels hoort erbij. Hierdoor krijgt uw kind geen terugval en kan het na de vakantie op niveau weer meedoen met de rest van de klas. Alvast bedankt hiervoor!

TRIPTRAPSTOEL

Voor één van de kinderen die niet zo makkelijk op een grote stoel bij de computer in het computerlokaal kan zitten, zijn we op zoek naar een zgn. Triptrapstoel. Wie voor ons zo’n stoel heeft staan, te geef of te leen, vragen we even contact op te nemen met Juf Janneke of juf Tineke.

TENTOONSTELLING KERSTSTALLEN

(Herhaling, ingezonden bericht)

De Raad van kerken op Texel organiseert een tentoonstelling van kerststallen inde Rooms katholieke Johannes de Doperkerk te Den Burg. Het kerkgebouw wordt een schitterden verzamelpunt van diverse creatieve uitbeeldingen van kerststallen.

Iedereen is uitgenodigd om te tentoonstelling te komen bezoeken. De openingstijden zijn:

 • Maandag 14 december tussen 10.00 en 13.00 uur
 • Dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 december tussen 14.00 en 17.00 uu

WEDSTRIJD BOUW JE EIGEN TEXELSE VEERBOOT VAN LEGO

(Ingezonden bericht)

Op maandag 21 december wordt een volledig uit Lego-steentjes opgebouwde replica van veerboot Schulpengat in de TESO-tentoonstelling in Kaap Skil, museum van jutters & zeelui geplaatst.

Ter ere hiervan organiseert Kaap Skil, museum van jutters & zeelui een Legobouwwedstrijd met als opdracht: bouw je eigen veerboot. Je kunt je laten inspireren door een van de 14 veerboten die tussen Texel en Den Helder gevaren hebben of door het nieuwe schip dat in 2016 in de vaart komt. Zelf een fantasieboot bouwen kan natuurlijk ook. Er zijn geen eisen aan afmetingen van het bouwsel of leeftijd van de deelnemer.

Bouwwerken in tentoonstelling

De boten inleveren bij Kaap Skil kan tijdens openingstijden vanaf woensdag 16 t/m maandag 21 december, 13.00 uur. De prijsuitreiking is op maandag 21 december, om 15.30 uur. De bouwwerken zijn gedurende de kerstvakantie te zien in een speciale tentoonstelling in het museum en kunnen weer worden afgehaald vanaf dinsdag 5 januari. Alle deelnemers krijgen vrijkaartjes voor het museum. 1e prijs: Lego City diepzee onderzoeksschiplego of Lego friends dolfijnen cruiser naar keuze, mede beschikbaar gesteld door Voordeelland. Wedstrijdreglement op www.kaapskil.nl.

 

We wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie toe!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht