arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

14 december 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.16 10 december 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 • Zaterdag 12 december                 Ouwe Sunderklaas
 • Dinsdag 15 december                  Groepen 1/2 ateliers kerst
 • Donderdag 17 december             17.45 gerechten brengen in de groepen, 18.00 zingen op het plein, 18.15 aanvang kerstdiner tot ongeveer 19.00 uur
 • Donderdag 24 december             19.00 herdertjesmis in de kerk in Den Burg

NIEUW OP SCHOOL

Tess en Iris van der Knaap zijn 4 geworden en hebben een plekje gekregen bij juf Cinthia in groep 1/2A. Van harte welkom en we wensen jullie een hele fijne tijd toe op de Jozefschool!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staan de regels voor het gebruik van het kantoor van de directie en de overige ruimtes centraal. Naast de gebruikelijke 11 van jezelf gelden de regels: Ik klop en wacht op toestemming voor ik naar binnen mag, Ik werk hier met toestemming van een volwassene en Ik laat de ruimtes netjes achter. We stippen deze regels nog even aan en bespreken het nut hiervan.

SINTERKLAAS WAS OP SCHOOL…

Vorige week keken we met z’n allen naar de lucht, op zoek naar een helikopter…. die niet kwam! Een noodlanding in een weilandje vlakbij school gooide roet in het eten. Gelukkig was Jan Willem Bakker in de buurt met zijn quad (en geen trekker Arnold J) om de Sint (met het stro nog in de mijter) en zijn pieten (gebutst en overal bedekt met verband) naar school te vervoeren. Het was het begin van een gezellige ochtend en het einde van een geslaagde Sinterklaastijd op school. We willen dan ook Sinterklaas, al zijn pieten, de vele hulpouders en niet te vergeten alle leerkrachten bedanken voor een paar supergezellige weken!

OPROEP INVALOUDERS OVERBLIJF

Ondanks het feit dat we al jaren een vaste kern van overblijvers hebben, die met veel plezier en inzet de kinderen opvangen in de middagpauze, zijn we op zoek naar hulpouders die ons hierbij willen assisteren. In eerste instantie gaat het vooral om het invallen bij ziek en zeer, maar ook een structurele inzet behoort tot de mogelijkheden. Heeft u belangstelling om af en toe te assisteren? Een mailtje of telefoontje naar de directie en u weet alles!

3D PRINTEN OP DE JOZEFSCHOOL

Hoewel de printer pas enkele weken op school staat, merken we nu al dat het een duidelijke meerwaarde is voor de kinderen op school. Steeds meer kinderen hebben er al mee kennis gemaakt en onze specialisten (Kristien en Sil uit groep 5, Margreeth en Marijn uit groep 6, Anouk en Kian uit groep 7 en Stijn en Douwe uit groep 8) zijn steeds meer bedreven in het maken en printen van allerlei voorwerpen. Mede door de begeleiding van juf Annie, die inmiddels al een superexpert is, staat de printer steeds vaker te draaien, met prachtige creaties als resultaat!

Wanneer u zelf een print wilt maken, dan kan dat. Een mailtje naar school en we bespreken de mogelijkheden. En vergeet dan niet om uw kind(eren) hierbij ook te betrekken, dat is uiteindelijk ons belangrijkste doel!

Na de kerstvakantie gaan de specialisten de klassen rond om een demonstratie te geven van de printer. Ook kan iedereen dan zelf (thuis of op school) aan de slag gaan met het ontwerpen. Het is dan belangrijk dat uw kind een e-mailaccount heeft om in te kunnen loggen bij www.tinkercad.com. Dit kan een eigen mailadres zijn of dat van uzelf. Binnenkort komt er een handleiding op de site hoe u dit kunt doen.

Kijk ook zelf eens op deze site en ga aan de slag. Voor hulp kunt u uiteraard terecht bij onze specialisten van de school!

VERVOLG LOGOPEDIE

Door een faillissement van het Logopedisch Centrum Noord-West worden de onderzoeken bij de kleutergroepen naar kinderen met mogelijke spraakproblemen even in de ijskast gezet. In overleg met de gemeente wordt momenteel een oplossing gezocht om deze screening toch op de een of andere manier door te kunnen laten gaan. Zodra er iets meer bekend is, dan zullen we u uiteraard informeren.

OPROEP LICHTSLANGEN

Voor de kerstviering van donderdagavond 17 december is de ouderraad nog op zoek naar enkele lichtslangen die we die avond willen gebruiken. Heeft u er een (of meer) liggen en kunt u ze even missen, dan horen we het graag! En ….voor het kerstkoor zijn we op zoek naar rode kerstmutsen. Wij zouden er blij mee zijn! U kunt het doorgegeven aan Linda Zoetelief (lindazoetelief@kpnmail.nl) of bij de directie van de school. Alvast bedankt!

Bij de Stichting Kinderpostzegels Nederland zijn door een verwerkingsfout duizenden bestelmapjes zoekgeraakt. Erg vervelend want hierdoor hebben veel mensen, ook op Texel, de bestellingen niet ontvangen.

Heeft u een bestelling geplaatst en nog niets ontvangen? Neemt u dan zelf contact op met de Stichting Kinderpostzegels telefoonnummer 0900-8212349. De bestellingen worden dan alsnog verzonden. Heeft uw kind postzegels verkocht welke door anderen  niet ontvangen zijn? Verwijs dan ook naar dit telefoonnummer!

TENTOONSTELLING KERSTSTALLEN

(Ingezonden bericht)

De Raad van kerken op Texel organiseert een tentoonstelling van kerststallen inde Rooms katholieke Johannes de Doperkerk te Den Burg. Het kerkgebouw wordt een schitterden verzamelpunt van diverse creatieve uitbeeldingen van kerststallen.

Iedereen is uitgenodigd om te tentoonstelling te komen bezoeken. De openingstijden zijn:

 • Maandag 14 december tussen 10.00 en 13.00 uur
 • Dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 december tussen 14.00 en 17.00 uur

ZATERDAG 12 DECEMBER: OUWE SUNDERKLAAS (herhaling)

(Ingezonden mededeling)

Het behoeft geen nadere uitleg: Ouwe Sunderklaas is al jarenlang een Texelse traditie voor jong en oud, waarbij het “speulen” van Texelse gebeurtenissen centraal staat. Om deze traditie goed voort te kunnen zetten, is het van belang dat vooral jonge kinderen ervaren hoe het is om te speulen. Met name de ouders spelen hierin een belangrijke rol: u kunt ze nèt dat zetje geven om lekker aan de gang te gaan. De kinderjury Ouwe Sunderklaas in Den Burg heeft hiervoor een handig stappenplan gemaakt om iedereen wat op weg te helpen. We sluiten ons graag aan bij hun oproep om zoveel mogelijk kinderen te laten speulen op Ouwe Sunderklaas!

Stappenplan KinderSpeulen Ouwe Sunderklaas

 • Bepaal: speul je alleen, samen of met een groepje
 • Thema, bedenk wat er bij jou in de buurt afgelopen jaar is gebeurd. Wat was heel grappig of juist heel stom. (bv Brug Volmolen ‘tijdelijk’ verdwenen; Bernhardlaan gedeeltelijk afgesloten die in het weekend een grote zandspeeltuin voor de kinderen is; nieuwe Burgermeester; eindelijk een kunstveld voor voetbalvereniging Texel94,Texelse meiden op tv bij Karaokeshow).
 • Maak er een lied of toneelstuk van. Schrijf eventueel tekst op een bord, zo groot dat de toeschouwers en juryleden het goed kunnen lezen. Je hoeft niet altijd wat te zeggen, alleen tekst op borden kan ook.
 • Verkleed je in het thema wat bij het stukje van je past.
 • Enthousiasme is belangrijk. Zorg dat je voor het publiek en jury goed verstaanbaar bent en ga zo staan dat de jury je ook goed kan zien. Een toneelstukje of lied hoeft niet lang te duren.
 • Hulp van je ouders mag, je eigen inbreng is het belangrijkst
 • Maak een uitnodiging voor je buren, opa’s en oma’s, familie en vrienden, zodat er heel veel mensen naar je optreden kunnen komen kijken
 • Bekijk ook de andere toneelstukjes, leuk om te zien en extra publiek is altijd welkom.

Voorbeeld uitnodiging:

Hallo allemaal. Zaterdag 12 december 2015 doe ik mee aan Ouwe Sunderklaas Speulen in Den Burg. Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie ook komen kijken. Ik Speul tussen 5 en 6 uur tussen de Groeneplaats en de Steeneplaats.

Tot daar, Groetjes ……………………….

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht