arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

03 december 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.15 3 december 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

Vrijdag 4 december                       Sinterklaasviering op school

 • Maandag 7 december                    Speelgoeddag groep 1, 2 & 3
 • Dinsdag 8 december                      Groepen 1/2 ateliers kerst
 • Zaterdag 12 december                  Ouwe Sunderklaas
 • Dinsdag 15 december                    Groepen 1/2 ateliers kerst
 • Donderdag 17 december              17.45 gerechten brengen in de groepen  18.00 zingen op het plein 18:15 aanvang kerstdiner

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staan de regels voor het plein en het pannaveld centraal op school. Zoals altijd gelden op het plein De elf van jezelf altijd, aangevuld met de regels Ik ga in de rij staan als de bel gaat, Ik ruim op als een volwassene dit zegt en We zorgen er met elkaar voor dat het speelgoed opgeruimd wordt. Voor het pannenveld gelden de volgende regels: De elf van jezelf, Ik speel sportief met elkaar en Ik houd er rekening mee dat ik kan winnen en verliezen.

SINTERKLAAS OP SCHOOL

Als alles goed gaat, zal aanstaande vrijdag 4 december Sinterklaas weer op school komen. (Je weet het maar nooit met die oude baas…) De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee, er staat voldoende lekkers klaar voor de kinderen.

En behalve zijn eigen zwarte pietjes, die Sinterklaas altijd assisteren, zijn we ook heel erg blij met onze Ouderraadspieten. Zij hebben zoals altijd de school weer prachtig versierd, waardoor Sinterklaas het zeer waarschijnlijk erg naar zijn zin zal hebben. We wensen iedereen een hele fijne dag toe!

GALA GROEP 8

Vrijdagavond zag de school er anders uit: De hal was omgetoverd in een schitterende balzaal en voor de school lag een lange rode loper en een echte walk of fame. Ouders waren al de hele middag druk bezig. Groep 8 had een groot gala!

Er was een strikte dresscode, de jongens netjes in kostuum, de meisje in galajurk. Per luxe auto werden de kinderen afgezet voor de rode loper en opgewacht door gillende fans (ouders) en opdringerige paparazzo (fotoclub Texel). Binnen wachtte de grote balzaal waar het feest kon beginnen. Er was natuurlijk tijd voor leuke spelletjes, lekkere hapjes en een officiële fotoshoot.

Alle hulpouders, namens alle kinderen van groep 8, bedankt voor een superavond die ze niet snel zullen vergeten! Een selectie van de foto’s staat op onze website, de rest komt als download beschikbaar. Kijk ook op Texelplaza.nl en in de Texelse Courant.

Meester Remco.

RESERVEKLEDING KLEUTERS

Zo af en toe is het nodig: een verschoninkje voor één van de kinderen. We raken nu een beetje door de reservekleding heen en zijn op zoek naar joggingbroeken en spijkerbroeken, liefst maat 110.

Wie wat over heeft mag dat graag afgeven bij één van de kleutergroepen.

KERST OPROEP

We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor kerst. Hiervoor is de ouderraad en het team op zoek naar (rode) kerstmutsen. Heeft u deze over? Dan zijn wij er blij mee! U kunt de mutsen in de teamkamer achterlaten. Als u de muts terug wilt, dan graag uw naam en telefoonnummer op een briefje erbij doen.

En verder…mocht u of iemand in uw omgeving een kunstkerstboom van de hand doen dan kunt u ons daar blij mee maken. Wij kunnen nog een mooie, stevige boom gebruiken.

Alvast hartelijk dank daarvoor

KERSTDINER

Vanaf aanstaande maandag kunt u op de memoborden bij de groepen weer aangeven welke gerechten de kinderen/ouders gaan maken voor het kerstdiner op donderdag 17 december. We wensen iedereen alvast veel kookplezier toe!

KRENTENBAARD

In verschillende groepen is krentenbaard geconstateerd. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de verschijnselen en wat er tegen te doen is.

Wat is krentenbaard?

Krentenbaard (impetigo) is een besmettelijke infectie van de huid. De infectie zit meestal rond de neus of mond, maar kan op het hele lichaam voorkomen. Krentenbaard komt het meest voor bij kinderen onder de negen jaar, maar ook volwassenen kunnen het krijgen.

Wat zijn de verschijnselen van krentenbaard?

Krentenbaard begint vaak op een plaats waar de huid al beschadigd is (een schaafplekje, krabplekje of eczeem). Er ontstaan enkele wondjes, rode plekjes en soms blaasjes met gele pus. Deze ontstoken plekjes kunnen samenvloeien en zich uitbreiden. Een opengebarsten blaasje droogt in waardoor een honinggele korst ontstaat. Als er veel wondjes, blaasjes en gele korstjes rond de neus en mond zitten, dan kan het eruitzien als een baard van krenten. Daar komt de naam vandaan. Krentenbaard kan jeuken. Verder zijn er bij krentenbaard in het gezicht soms zwellingen in de hals te voelen. Dit zijn klieren die opzwellen als reactie op de infectie.

Hoe ontstaat krentenbaard?

Krentenbaard wordt veroorzaakt door een bacterie. Het gaat meestal om de stafylokok.

Kinderen en volwassenen kunnen deze bacterie bij zich dragen (bijvoorbeeld in hun neus) zonder zelf krentenbaard te krijgen. Meestal wordt de bacterie overgedragen via handen of besmet speelgoed. Soms ontstaat de besmetting via hoesten of niezen.

Krentenbaard is besmettelijk totdat de wondjes zijn ingedroogd of genezen.

Adviezen bij krentenbaard

De volgende hygiënische maatregelen kunnen helpen verergering en uitbreiding van krentenbaard tegen te gaan en besmetting van anderen te voorkomen:

 • Probeer aanraken of krabben van de wondjes te voorkomen. Als het kind oud genoeg is kunt u ook uitleggen waarom.
 • Zorg dat uw kind regelmatig de handen wast met gewone zeep.
 • Houd de nagels schoon en kort.
 • Was uw kind één keer per dag met zeep.
 • Laat uw kind een eigen handdoek gebruiken en neem elke dag een nieuwe handdoek.
 • Zorg dat mensen in de omgeving van uw kind regelmatig de handen wassen (informeer de klas of het kinderdagverblijf).
 • Eventueel kunt u de dingen die uw kind vaak aanraakt (speelgoed, deuren, trapleuning) één keer per dag schoonmaken.

Ondanks deze maatregelen is besmetting onder kinderen haast niet te voorkomen.

Als een schoolkind krentenbaard heeft, dragen meestal meerdere kinderen in de klas de bacterie al bij zich, ook zonder dat u iets aan ze ziet. Het heeft dus weinig zin uw kind thuis te houden om besmetting van anderen te voorkomen. Medisch gezien is er geen reden om uw kind thuis te houden.

ZATERDAG 12 DECEMBER: OUWE SUNDERKLAAS

(Ingezonden mededeling)

Het behoeft geen nadere uitleg: Ouwe Sunderklaas is al jarenlang een Texelse traditie voor jong en oud, waarbij het “speulen” van Texelse gebeurtenissen centraal staat. Om deze traditie goed voort te kunnen zetten, is het van belang dat vooral jonge kinderen ervaren hoe het is om te speulen. Met name de ouders spelen hierin een belangrijke rol: u kunt ze nèt dat zetje geven om lekker aan de gang te gaan. De kinderjury Ouwe Sunderklaas in Den Burg heeft hiervoor een handig stappenplan gemaakt om iedereen wat op weg te helpen. We sluiten ons graag aan bij hun oproep om zoveel mogelijk kinderen te laten speulen op Ouwe Sunderklaas!

Stappenplan KinderSpeulen Ouwe Sunderklaas

 • Bepaal: speul je alleen, samen of met een groepje
 • Thema, bedenk wat er bij jou in de buurt afgelopen jaar is gebeurd. Wat was heel grappig of juist heel stom. (bv Brug Volmolen ‘tijdelijk’ verdwenen; Bernhardlaan gedeeltelijk afgesloten die in het weekend een grote zandspeeltuin voor de kinderen is; nieuwe Burgemeester; eindelijk een kunstveld voor voetbalvereniging Texel94,Texelse meiden op tv bij Karaokeshow).
 • Maak er een lied of toneelstuk van. Schrijf eventueel tekst op een bord, zo groot dat de toeschouwers en juryleden het goed kunnen lezen. Je hoeft niet altijd wat te zeggen, alleen tekst op borden kan ook.
 • Verkleed je in het thema wat bij het stukje van je past.
 • Enthousiasme is belangrijk. Zorg dat je voor het publiek en jury goed verstaanbaar bent en ga zo staan dat de jury je ook goed kan zien. Een toneelstukje of lied hoeft niet lang te duren.
 • Hulp van je ouders mag, je eigen inbreng is het belangrijkst
 • Maak een uitnodiging voor je buren, opa’s en oma’s, familie en vrienden, zodat er heel veel mensen naar je optreden kunnen komen kijken
 • Bekijk ook de andere toneelstukjes, leuk om te zien en extra publiek is altijd welkom.

Voorbeeld uitnodiging:

Hallo allemaal. Zaterdag 12 december 2015 doe ik mee aan Ouwe Sunderklaas Speulen in Den Burg. Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie ook komen kijken. Ik Speul tussen 5 en 6 uur tussen de Groeneplaats en de Steeneplaats.

Tot daar, Groetjes ……………………….

ACTIVITEITEN IN DE KERSTVAKANTIE

Sportservice Texel organiseert de in kerstvakantie wederom een aantal leuke sportieve activiteiten voor de kinderen. Op school hangen verschillende posters, waarop de sporten staan vermeld. Van harte aanbevolen voor iedereen!

LEJOFONDS GESLAAGD!

Het is gelukt! Het Lejofonds heeft met het project  Green Charcoal €2500 in de wacht gesleept! Dat was mogelijk dankzij de steun van velen! Dus….als u gestemd heeft op dit project  dan wil het Lejofonds u hartelijk danken!  E.e.a. is te lezen in de laatste nieuwsbrief op de website van het Lejofonds. De Jozefschool is blij met zoveel reacties op de oproep die wij eerder deden in het weekbericht. Ook namens de Jozefschool hartelijk dank daarvoor!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht