arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

30 november 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.14 26 november 2015

Categorie: Algemeen nieuws

AGENDA

  • Woensdag 2 december                  Groepen 3 pepernoten bakken
  • Donderdag 3 december                 Groepen 3 en 4 knutselmiddag Sinterklaas
  • Vr 4 december                              Sinterklaasviering op school
  • Dinsdag 8 december                      Groepen 1/2 ateliers kerst
  • Dinsdag 15 december                    Groepen 1/2 ateliers kerst

 

 
GEBOREN!
Afgelopen maandag kregen we te horen dat juf Kimberly was bevallen van een gezonde dochter. Haar naam is Zus, ze is het zusje van Mees en Lente. Moeder en dochter maken het goed!We feliciteren Kimberly, Eddy en de kinderen van harte en wensen hen een prachtige kraamtijd toe! Wie het leuk vindt om hen te feliciteren door een kaartje te sturen: dat kan naar de familie Witte, Kamerstraat 77, 1797 in De Koog.

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staan de regels voor het werken in het computerlokaal centraal. Voor deze ruimte gelden, gezien de aanwezigheid van verschillende apparatuur, aanvullende regels op de Elf van jezelf! Voorlopig merken we dat de kinderen zuinig op alle schoolspulletjes zijn, dat is fijn om te ervaren en een complimentje waard!

 

 

HALEN EN BRENGEN VAN DE KINDEREN

‘s Ochtends tussen 8.20 en 8.30 kunt u uw kind(eren) in de klas brengen, zodat u kunt zien waar uw kind mee bezig is of wat er op de borden naast de klasdeur staat. We verzoeken u vriendelijk om dan om 8.30 de school te verlaten, zodat we op tijd met de lessen kunnen beginnen.

’s Middags wacht u buiten op het schoolplein tot uw kind weer naar buiten komt. Het is dus niet de bedoelding dat u zelf de school in loopt om uw kind te halen. De kleutergroepen worden altijd door de kleuterleerkrachten naar buiten gebracht. Bedankt voor uw medewerking hierin!

 

3D PRINTER
Afgelopen woensdag hebben Ewald Beekman en Gerard Niersman een presentatie gegeven over de de 3D-printer. In een goedgevulde grote hal kregen de toeschouwers te zien hoe 3D printen werkt en waar het voor gebruikt kan worden. Ook werd getoond hoe een idee uiteindelijk werd uitgewerkt tot een geprint object. Het was een zeer leerzame middag! Naast ouders en collega’s waren ook kinderen aanwezig die de rest van de school de komende tijd gaan helpen bij het verdere gebruik van de software en de printer. Deze “specialisten” helpen niet alleen hun klasgenoten, maar kunnen ook in andere klassen assisteren. Uit groep 5 zijn dat Kristien en Sill, uit groep 6 Marijn en Margreeth, uit groep 7 Kian en Anouk en uit groep 8 Douwe en Stijn. Voor de liefhebbers is er heel veel informatie te vinden op het internet over 3D-printen.. Wij gaan op school ontwerpen met het programma www.tinkercad.com. Een ontwerp dat u (samen met uw kind?) dan thuis maakt kan naar school worden gestuurd, alwaar het dan geprint kan worden. De komende tijd gaan we lekker experimenteren en leren! Aanstaande maandagochtend zal Douwe uit groep 8 zijn eigen ontwerp gaan printen in de grote hal. U bent van harte welkom om het printproices te zien, voorzien van deskundig commentaar van Douwe.

(GROOT-)VADERS LEZEN VOOR
In de afgelopen week stond voorlezen door (groot)vaders centraal in Nederland: het was Vaderweek! De campagne Vaders Voor Lezen roept (groot-)vaders in het hele land op om meer voor te lezen. Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen namelijk enorm. Speciaal voor deze campagne heeft het CPNB een schoenboekje gemaakt wat wordt uitgedeeld in diverse boekwinkels.

De kinderen van groep 3 hebben allemaal een schoenboekje gekregen. Alle kinderen hebben dit boekje zelf als sinterklaascadeautje ingepakt en de (meeste) kinderen hebben dit bij hun vader of grootvader in de schoen gedaan. Nu maar hopen dat (groot-)vaders het boekje over sinterklaas met veel plezier gaan voorlezen en ook in de toekomst nog vele keren zullen voorlezen.

VUURWERK: NOOIT OP SCHOOL!

Nu we alweer richting Kerstmis en Oud en Nieuw gaan, wordt het woord vuurwerk door sommige kinderen alweer wat vaker in de mond genomen, ook door kinderen van de Jozefschool. Hoewel het kopen, bezitten en afsteken van vuurwerk primair een verantwoordelijkheid is van de ouders / verzorgers, komen we hier dus ook op school mee in aanraking. Vandaar dat we onze regels hierover nogmaals melden:
Veiligheid, verantwoordelijkheid, respect en plezier zijn kernwaarden van onze school. We zorgen er samen voor om deze waarden uit te dragen en na te leven.
Vuurwerk, aanstekers, messen etc. zijn absoluut verboden op school. Mochten we dit aantreffen, dan wordt het in beslag genomen en niet aan de kinderen terug gegeven. We nemen ook contact op met de ouders / verzorgers. Hiermee zorgen we voor een veilige schoolomgeving voor al onze kinderen.
Aan het einde van het jaar bespreken we met de kinderen uiteraard de gevaren van vuurwerk in de klas. We vertrouwen er op dat u dat ook thuis doet. Voor vragen of opmerkingen hierover kunt u uiteraard contact opnemen met de directie.

 

SINTERKLAAS LEEST VOOR IN DE BIBLIOTHEEK

(Ingezonden bericht)

Sinterklaas vindt het belangrijk dat kinderen vaak worden voorgelezen. Volgens de Sint is voorlezen niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor kinderen. Daarom komt hij op woensdagmiddag 2 december naar de bibliotheek in Den Burg. Om te luisteren naar een verhaal? Ja, maar ook om een gezellig feestje te vieren met de kinderen! Het voorlezen begint op woensdag 2 december om 14.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

JUDO / KARATE / WEERBAARHEID

(Ingezonden bericht)

 

Voor de liefhebbers van judo, karate of weerbaarheid heeft Budovereniging Shima een prachtig aanbod. Vanaf groep 6 (judo) of 6 (karate) kan iedereen kennis maken met deze sporten. Voor meer informatie hierover zijn foldertjes beschikbaar op school, of via hun website www.shimatexel.nl.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht