arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

19 november 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.13 19 november 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  •  Donderdag 26 november             Groepen 3 en 4 knutselmiddag Sinterklaas
  • Woensdag 2 december                Groepen 3 pepernoten bakken
  • Donderdag 3 december               Groepen 3 en 4 knutselmiddag Sinterklaas
  • Vr 4 december                             Sinterklaasviering op school
  • Dinsdag 8 december                    Groepen 1/2 ateliers kerst
  • Dinsdag 15 december                  Groepen 1/2 ateliers kerst

 NIEUW OP SCHOOL

Hiep hiep hoera! Teun Stoer wordt morgen 4 jaar en komt vanaf maandag elke dag bij ons op school. Teun heeft een plekje gekregen in groep 1/2A bij juf Cinthia. Van harte welkom en veel plezier bij ons op school!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staat het gebruik van de trap en het handvaardigheidslokaal centraal in het aanleren van de regels op school. De trapregels zijn: De elf van jezelf, daarnaast de regel: Ik loop rustig op de trap.  Voor het handvaardigheidslokaal gelden de volgende regels: De elf van jezelf, Ik werk hier met toestemming van een volwassene en Ik laat de ruimte na gebruik netjes achter.

3D PRINTER

Als alles goed gaat komt aanstaande week de 3D pirnter op school. Op woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 is er voor belangstellende ouders, kinderen en leerkrachten een demonstratie. Hierin komen zowel het gebruik van de printer als enkele toepassingen aan de orde.

Hebt u belangstelling hiervoor en wilt u hierbij zijn? Dat kan, u kunt zich opgeven via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl.

VOORLEESWEDSTRIJD

Afgelopen woensdag was het weer zover: De grote voorleeswedstrijd!

Na spannende voorrondes in de groepen bleven er zes kandidaten over: Maud Groënga, Sem Poelman, Luna van Zundert, Christopher Witte, Sophie Snowden en Ciska Beumkes.

Zij mochten gaan strijden voor de titel “voorleeskampioen 2015” van onze Jozefschool.

Voor een deskundige jury (Joyce Pool, Edith Messman en Albert Schol) en een enthousiaste zaal vol kinderen lazen deze zes kinderen voor uit hun favoriete boek. Wat had de jury het dit jaar moeilijk!

Ciska Beumkes uit groep 8 werd uiteindelijk gekozen tot onze voorleeskampioen en kreeg naast veel complimenten van de jury een officieel certificaat. Gefeliciteerd Ciska!

ATELIER KERST GROEPEN 1/2

De ateliers (knutselmiddag) van Sinterklaas gaan volgende week van start en we gaan ons ook al voorbereiden op kerst.

Want op dinsdag 8 en 15 december van 13.15 tot 14.15 uur willen we graag met de kleutergroepen ateliers van kerst gaan doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

Er heeft zich gelukkig al een heel aantal ouders opgegeven om te helpen, we kunnen nog wel meer hulp gebruiken. Wie wil helpen kan zich opgeven op het lijstje op het mededelingenbord bij de klas.

Dinsdag 24 november om 14.30 uur willen we even bij elkaar komen om de activiteiten te plannen, in het lokaal van groep 1/2A bij juf Cinthia. Wie een idee heeft om te maken/doen, mag dit graag meenemen naar de bespreking. We werken net als bij de sinterklaasateliers twee keer aan dezelfde knutsel.

HANDVAARDIGHEID GROEP 4

Aanstaande dinsdag gaan we in groep 4 starten met het maken van iets moois met hout en spijkers binnen het thema Sinterklaas. De vraag is of iedere leerling zelf een hamer mee kan nemen (niet te groot en te zwaar). Zorg ervoor dat er een naam op staat, zodat de goede hamer weer mee naar huis komt als we klaar zijn! Alvast bedankt.

LOGOPEDISCH BEZOEK 1 DECEMBER

Op dinsdag 1 december komen enkele medewerkers van het Logopedisch Centrum Noordwest een screening houden bij de kinderen in de kleutergroepen. Zij onderzoeken hoe het met de taal- en spraakontwikkeling van de kinderen is gesteld, op basis van een eerste indruk van de leerkrachten zelf. Mocht uit deze screening naar voren komen dat er aanleiding is voor een vervolg, dan nemen we uiteraard contact op met de ouders van de betreffende leerling. Voor vragen of opmerkingen kunt u  contact opnemen met de leerkracht van uw kind(eren).

GEKNUTSEL…

Niet alleen kinderen knutselen op de Jozefschool, ook “onze” klusjesman Cas heeft deze week als klusouder weer flink aan de weg getimmerd. Naast het oplossen van kleinere klusjes zijn ook wat lampen vervangen en zijn stopcontacten weer veilig gemaakt. Cas bedankt voor je inzet!

LEJOFONDS

Deze week hebben wij bericht ontvangen over de inspanningen van het Lejofonds. U kent dit fonds van onze vastenacties. De kinderen van de Jozefschool ‘werken’ een mooi bedrag bij elkaar dat het Lejofonds goed besteedt in Oeganda.

Met de laatste vastenactie werd er geld gespaard voor de aanschaf van meubilair voor de scholen waar het Lejofonds bij betrokken is. En ook heeft  James, een dove jongen, een opleiding tot timmerman gevolgd en maakt in een nu goed uitgeruste werkplaats de meubels. Het is goed te weten dat onze acties werkelijk zoden aan de dijk zetten.

Stem op het Green charcoal project

Het Lejofonds doet hierbij een oproep aan ons en aan u om te stemmen op een nieuw project.

Het Green Charcoal project. Een project waarin met name de vrouwen met ‘groene’ energie kunnen koken etc. Op dit moment staat het Lejofonds op de vierde plaats. Als zij winnen ontvangt het Lejofonds € 2500,00. Het zou mooi zijn als het Lejofonds op de eerste plaats komt en daarmee dit mooie bedrag wint. Dus….. stem via onderstaande link op dit project. Het kost maar een paar minuten tijd! Stemmen kan tot 24 november.

https://www.fietsenscoort.nl/sponsor-projecten/projecten-2015/green-charcoal

Wilt u meer weten over de inspanningen van het Lejofonds? Bezoek de site: http://lejofonds.nl/

PAX KINDERHULP

(Ingezonden stuk)

Hallo, mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Rick en Sasjenka Vorwald, woonachtig in Den Helder en actief als actieleiders afd. Noordkop voor de stichting “Pax Kinderhulp”.

Deze stichting heeft als doel om kansarme kinderen uit o.a Berlijn naar Nederland te halen en onder te brengen bij gastouders voor een korte vakantie , om even op adem te komen en een onvergetelijke ervaring op te doen . Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die hun huis zouden willen open stellen om een kind op te willen nemen in hun gezin tijdens zo’n vakantie en op die manier bij te dragen aan het geven van een unieke ervaring voor deze kinderen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met ons:

Rick en Sasjenka Vorwald, paxkinderhulpnoordkop@ziggo.nl, 06-11750920 of 06-21531378.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht