arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

09 november 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 10 datum: 4-11-2016

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  10                                 datum: 4-11-2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

4 nov.              NSCCT afnamen groep 7

11 nov.            Sint Maarten

16 nov.            Studiedag, kinderen zijn vrij.

22 nov.            Eerste van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

29 nov.            Tweede van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

5 dec.               Sinterklaasviering op school.

NSCCT-test

De letters staan voor Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test. Deze test kan worden gebruikt om de leermogelijkheden van een leerling in te schatten en deze te vergelijken met de werkelijke schoolprestaties. Naast de toetsgegevens, indruk van de leerkrachten omtrent leer- en werkhouding biedt dit instrument dus extra handvatten voor het samenstellen van het schooladvies (dat overigens pas in groep 8 definitief wordt vastgesteld). De test wordt door een testmedewerker van OBD Noordwest (Mariëlle Driehuis) klassikaal afgenomen en bestaat uit vijf verschillende taakjes. De afname vindt plaats op vrijdag 4 november en neemt ongeveer één uur in beslag. De uitslag wordt door een onderwijsadviseur van OBD Noordwest met school besproken.

 

SINT MAARTEN

De kleutergroepen gaan hun zelfgemaakte lampion laten zien bij de Gollards en het verpleeghuis op 11 november. We vertrekken om 10 uur van school. U kunt zich hiervoor opgeven bij de kleutergroepen.

De groepen 1/2 a en 1/2 c gaan naar de Gollards. Groep 1/2 b gaat naar het verpleeghuis.

Wilt voor die dag u een lichtje meegeven met de naam van uw kind erop?

Alvast vriendelijk bedankt!

 

KUNSTENAAR IN DE KLAS GROEP 8

 

Dinsdag 8 november gaat groep 8 van 08.30-11.00 samen met kunstenaar Maurice Christo van Meijel naar het bos om daar te gaan werken aan ons kunstproject.

De kinderen moeten daarom dinsdag allemaal op de fiets naar school komen!

We zijn nog op zoek naar enkele hulpouders voor de begeleiding; aanmelden bij meester Remco/ juf Samantha.

Er komt een mooie expositie op school van de resultaten!

 

KUNSTENAAR IN DE KLAS GROEP 7

 

Donderdag 10 november gaat groep 7 van 08.30-11.00 samen met kunstenaar Maurice Christo van Meijel naar het bos om daar te gaan werken aan ons kunstproject.

De kinderen moeten daarom donderdag allemaal op de fiets naar school komen!

We zijn nog op zoek naar enkele hulpouders voor de begeleiding; aanmelden bij Juf Petronella.

Er komt  een mooie expositie op school van de resultaten!

 

PRESENTATIE KUNSTENAAR IN DE KLAS

 

Vrijdag 11 november vanaf 12 uur sluiten we het project Kunstenaar in de Klas af met een expositie door de school heen. Indien u dit samen met uw kind wilt bekijken mag u hem of haar vanaf 12 uur uit de groep halen. De gemaakte werken blijven de week erop zeker nog hangen.

 

INVULLING VACATURE JUF ELS BLOM

Juf Dorothée Kerner is bereid gevonden om de kleutergroep na de kerstvakantie samen met juf Edith van Heerwaarden te gaan draaien.

We hebben dus een interne invulling voor de vacature weten te bewerkstelligen.

De huidige werkdagen van juf Dorothée Kerner in groep 4 en groep 7 worden door juf Astrid Bakker over genomen. De werkdagen van juf Astrid Bakker worden dus uitgebreid.

Juf Dorothée Kerner zal vanaf 9 november a.s al gaan starten met werken in de kleutergroep op de woensdagen, naast juf Els Blom om alvast in te kunnen werken.

Juf Els Blom en juf Dorothée Kerner zullen dus samen werken op de woensdagen. Dit houdt in dat de werkdagen van juf Dorothée Kerner in groep 7 per 9 november a.s zullen worden overgenomen door juf Astrid Bakker.

We zijn blij dat we op deze wijze een goede vervanging voor juf Els Blom kunnen neerzetten. We wensen alle betrokkenen veel succes met de nieuwe invullingen!

Indien er vragen zijn over deze invullingen kunt u die richten aan mij, Miranda Pieters.

 

JEUGDSPORTPAS (ingezonden brief)

Sportservice Texel gaat weer een Jeugdsportpas aanbieden aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen. Middels deze brief wil ik u op de hoogte brengen van de eerste Jeugdsportpas van dit schooljaar.

Nog even kort samengevat wat de Jeugdsportpas inhoudt:

Met de Jeugdsportpas wil Sportservice Texel een gestructureerd sportkennismakingsprogramma aanbieden aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen op Texel. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen.

Om wat bewust voor een sport te kiezen moeten kinderen de kans krijgen uit te zoeken wat ze echt leuk vinden en welke sport ze willen beoefenen.

Een Jeugdsportpas is een pas waarmee een kind (basisschool groep 6, 7 en 8) bij een deelnemende sportvereniging een kennismakingscursus kan volgen. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van één uur (of 45 minuten). Per jaar zullen er twee periodes komen waarin de Jeugdsportpas van kracht zal zijn. Voorafgaande aan de periode zal er op de basisscholen een korte uitleg worden gegeven door Sportservice Texel aan de kinderen over het project en over de sporten die centraal staan tijdens de periode.

Deelname kost slechts € 5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen mogen na afloop van de kennismakingslessen natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich.

Voor deze periode (van 8 november tot en met 2 december) hebben zich vier sportaanbieders aangemeld.

* Karate bij Budovereniging Shima in Den Burg

* Volleybal bij Volleybalvereniging Tevoko in Den Burg

* Zumba/Dansmix bij Stay Fit Texel in Den Burg

* Acrogym bij Gymvereniging Oudeschild in Oudeschild

* Freerunning bij Gymvereniging Oudeschild in Oudeschild

De informatiefolder inclusief deelnameformulier wordt vanaf 25 oktober uitgereikt aan de kinderen. De deelnameformulieren moeten weer ingeleverd worden bij de vakleerkracht en Sportservice Texel zal deze ophalen. Sportservice Texel is ook de contactpersoon met de deelnemende sportverenigingen.

Sportservice Texel hoopt dat deze Jeugdsportpas wederom met veel enthousiasme zal worden ontvangen en rekent op een goede samenwerking.

 

ATHLETIC MOVEMENTS (ingezonden brief)

De gemeente Texel en de provincie Noord-Holland vinden het belangrijk dat kinderen met plezier een sport beoefenen. Het is niet alleen ontzettend leuk en gezond, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling op sociaal en motorisch gebied.
Athletics Movements is een manier om meer kinderen in beweging te krijgen.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht