arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

30 oktober 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.10 29 oktober 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA  

  • Ma 2 nov.                                     MR-vergadering
  • Di 3 nov.                                      OR-vergadering
  • Do 5 november                            Bespreking Sinterklaas atelier 14.30 uur in 1/2B
  • Vr 6 november                             Herfstpad groep 1/2A en groep 1/2C
  • Wo 11 november                         Groepen 1/2 Sint-Maarten in Gollards en Verpleeghuis
  • Vr 13 november                           Herfstpad groep 1/2B
  • Woe 18 november                        Voorleeswedstrijd groepen 6, 7 en 8
  • Vr 4 december                             Sinterklaasviering op school

 NIEUW OP SCHOOL

Morgan Grooff is in de vakantie 4 jaar geworden mag sinds deze week iedere dag op school komen in groep 1/2A bij juf Cinthia. Arjo de Lang is 4 geworden en heeft een plekje gekregen bij juf Tineke en juf Janneke in groep 1/2C. Van harte welkom en we wensen jullie en je ouders een hele fijne tijd toe op de Jozefschool!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De komende week staat de regel “Ik loop binnen rustig en praat binnen zachtjes” centraal. Rust in de school zorgt voor een prettige werksfeer en zorgt ervoor dat iedereen aan zijn of haar eigen werk kan blijven. Tegelijkertijd is het veiliger als rusig in de gang gelopen wordt. Doet u met ons mee?

VERLOF JUF KIMBERLY EN JUF SAMANTHA UIT GROEP 6

Het was al aangekondigd, maar nu gaat het dan echt gebeuren: juf Kimberly gaat met zwangerschapsverlof. Als alles goed gaat zal ze eind november haar derde kindje gaan krijgen. We hopen uiteraard dat alles goed gaat en wensen haar een rustige tijd toe met een prachtige en gezonde baby als resultaat! We houden u uiteraard op de hoogte…

Ook juf Samantha gaat groep 6 verlaten: zij neemt 1 dag ouderschapsverlof op en maakt hierdoor ook mede de weg vrij voor twee invalsters die de groep gaan begeleiden. Op maandag, donderdag en vrijdag staat Danielle van Zundert in de groep en op dinsdag en woensdag juf Claudia de Wit. We wensen hen veel plezier toe in deze groep vol kanjers!

HUISWERK GROEP 8

Na de herfstvakantie is het huiswerk in groep 8 weer iets meer geworden.

Op onze school is huiswerk een belangrijk onderdeel van het onderwijs in de bovenbouwgroepen.

Het is ook een goede voorbereiding op het VO. Voor oefenwerk maken we veel gebruik van de computerprogramma’s Bloon.nl en Gynzy. Uw kind heeft voor beide een unieke inlogcode ontvangen.

Elke leerling heeft een eigen mapje voor thuis gekregen waarin al het huiswerk zit. Dit mapje moeten de leerlingen elke dinsdag weer mee naar school nemen. Het huiswerk van uw kind staat wekelijks op onze website: https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-8-2/huiswerk/

Het huiswerk wordt elke dinsdag opgegeven en uitgebreid besproken in de groep.

Meester Remco.

VOORLEESWEDSTRIJD

De kinderen van groep 6, 7 en 8 hebben voor de herfstvakantie bezoek gekregen van Vivianne van de bibliotheek. Ze heeft informatie gegeven over de voorleesdagen. De kinderen weten nu hoe je een goed boek kunt kiezen om uit voor te lezen en op welke manier je het beste kunt voorlezen. Ook is het de bedoeling dat de kinderen een boek kiezen die bij de B-boek in de bibliotheek terug te vinden is. Binnenkort wordt er in de groepen 6, 7 en 8 gekozen welke kinderen het beste kunnen voorlezen. Daarna zullen deze voorlezers gaan strijden om de titel ‘beste voorlezer van de Jozefschool’. Dit voorleeskampioenschap zal plaats vinden op woensdag 18 november, onder schooltijd. We wensen jullie veel plezier en succes met het oefenen!

OPGEKNAPT!

Vlak voor de vakantie hebben Daisy, Dorien en Els hard gewerkt om de muren van enkele klaslokalen van een nieuw laagje verf te voorzien. Het is weer enorm opgeknapt, waardoor de kinderen weer in een fris lokaal zitten. Heel erg bedankt voor jullie hulp en assistentie!!

NIEUWE KASTEN IN DE GROTE HAL

Enige tijd geleden hebben we van de bibliotheek Texel 2 kasten gekregen die we als boekenkast of tentoonstellingskast kunnen gebruiken. Na een technische aanpassing van Dick Blom en prachtig verfwerk van Spuiterij Graaf staan beide kasten nu te glimmen in de school. Iedereen bedankt voor het meewerken hieraan!

HULP GEVRAAGD! HERFSTPAD GROEPEN 1 en 2

Op vrijdag 6 november wil groep 1/2A en groep 1/2C naar het bos om herfstopdrachten te doen. Wie wil er rijden en een groepje begeleiden? U kunt zich opgeven bij het mededelingenbord bij de groep.

ATELIER KLEUTERS SINTERKLAAS

Wie wil er helpen met het atelier van sinterklaas bij de kleutergroepen. We werken 2x een dinsdagmiddag van 13.15-14.15 uur aan een sinterklaas knutsel. Elk kind kiest een knutsel en werkt daar 2x aan onder begeleiding. De 3 kleutergroepen worden dan gemixt. We gaan dit bespreken dondermiddag 5 november om 14.30 uur in groep 1/2B van juf  Els. U kunt alvast ideeën meenemen om te maken. U kunt zich opgeven bij  de mededelingenborden bij de kleutergroepen.

Sommige ouders hebben zich al opgegeven bij de ouderparticipatie lijst in het begin van het schooljaar.( De kinderen kunnen eventueel boven op het zoldertje in de klas spelen als dat nodig is).

JEUGDSPORTPAS TEXEL

(Ingezonden bericht)

Met de Jeugdsportpas wil Sportservice Texel een gestructureerd sportkennismakingsprogramma aanbieden aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen op Texel. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen. Om wat bewust voor een sport te kiezen moeten kinderen de kans krijgen uit te zoeken wat ze echt leuk vinden en welke sport ze willen beoefenen.

Een Jeugdsportpas is een pas waarmee een kind (basisschool groep 6, 7 en 8) bij een deelnemende sportvereniging een kennismakingscursus kan volgen. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van één uur (of 45 minuten). Per jaar zullen er twee periodes komen waarin de Jeugdsportpas van kracht zal zijn. Voorafgaande aan de periode zal er op de basisscholen een korte uitleg worden gegeven door Sportservice Texel aan de kinderen over het project en over de sporten die centraal staan tijdens de periode.

Deelname kost slechts € 5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen mogen na afloop van de kennismakingslessen natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich.

Voor deze periode (week 45 tot en met week 49) hebben zich vier sportaanbieders aangemeld.

* Zwemmen bij Zwemclub ZPC71 in De Koog

* Hiphop (dans) bij House of Dance in De Waal

* Acrogym bij Gymvereniging Oudeschild in Oudeschild

* Unihockey bij Sportservice Texel in Den Burg

De informatiefolder inclusief deelnameformulier wordt vanaf 10 oktober uitgereikt aan de kinderen. De deelnameformulieren moeten weer ingeleverd worden bij de vakleerkracht en Sportservice Texel zal deze ophalen. Sportservice Texel is ook de contactpersoon met de deelnemende sportverenigingen.

Met vriendelijk groet, Namens Sportservice Texel, Connie Joling. sportservicetexel@texel.com.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht