Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

23 juni 2017

weekbericht 39

Categorie: Weekbericht

 

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  39                               datum: 23 juni 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

Maandag 26 juni Rapport gesprekken
Dinsdag 27 juni PO in actie, staking eerste uur 08.30 – 09.30

School start 09.30 uur.

Donderdag 29 juni Rapport gesprekken
Vrijdag 30 juni Juffenverjaardag groep 4
Woensdag 5 juli Schoolreis groep 3a & 3b
Presentaties groep 1a, 1b, 2 & 6

Sportdag groep 7 en 8

Donderdag 6 juli Presentaties groep 1c, 4, 5

Sportdag groep 7 en 8

Vrijdag 7 juli Schoolreisje groepen 1-2
Presentaties groep 3a, 3b,7, 8
Dinsdag 11 juli Schoolreis groep 4
Vrijdag 14 juli Juffenverjaardag groep 3a & 3b
Maandag 17 juli Schoolreis groep 5

 

PO in actie

Twee wekengeleden heeft u een brief ontvangen namens het bestuur van Stichting Sarkon. Daarin staat dat de scholen worden opgeroepen om de deuren op 27 juni een uur later te openen. De besturen ondersteunen deze actie.

Hierbij willen wij aan u doorgeven dat wij ook op Texel aan deze actie mee doen. Vandaar dat we op deze dag om 09.20 uur de deuren openen en om 09.30 uur beginnen met de lessen.

Wij hopen op uw steun en u kunt de petitie tekenen op https://www.poinactie.nl

 

 

VakantieBieb-app

Ook in de zomervakantie is lezen leuk!

De leerlingen van groepen 2 t/m  8 hebben deze week een kaartje gekregen van de VakantieBieb-app. Tot 31 augustus kunt u gratis de app downloaden op smartphone of tablet. U kunt thuis alvast boeken selecteren en downloaden en deze (zonder internet) lezen op uw vakantieadres. Ook is er een app van de bibliotheek waarmee u luisterboeken kunt downloaden en op later moment (zonder internet) kunt afspelen.  Er zijn zowel leesboeken voor kinderen als voor volwassenen beschikbaar.

Meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

 

 

 

 

 

Persbericht bouwdorp 2017

In de weken van 24 & 31 juli 2017 worden op het bouwdorp terrein achter zwembad Molenkoog  2 weken bouwdorp georganiseerd door stichting Young 4 Ever. Bouwdorp is voor Texelse kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool.

Op bouwdorp wordt met de kinderen een dorp van hout gebouwd met als thema dit jaar:

Zeehelden & Piraten . Er wordt niet alleen gebouwd, maar er worden ook spelletjes gedaan, geknutseld en muziek gemaakt. Op donderdag mogen de ouders komen kijken (14:30 -15:30 uur) naar de bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt en kunnen de kinderen ‘s avonds blijven eten. Tot slot is er die dag nog een coole disco of avondspel.

Op woensdag 28 juni vanaf 14.00 uur kunnen kinderen worden aangemeld via de website: www.young4ever.nl.

Deelname aan één van de bouwdorp weken kost € 50,00 p.p. (incl. eten + disco of avondspel op de donderdag!)

Mensen en/of bedrijven die materialen (mooi timmerhout, pallets, verf, knutselspullen, kleden, schmink, verkleedkleren etc.) willen sponsoren aan bouwdorp en/of spullen hebben rondom het thema “Zeehelden & Piraten” kunnen de kinderen daar heel blij mee maken. De materialen kunnen aan de kinderen meegegeven worden tijdens de bouwdorp weken of u kunt contact opnemen met Nils Veldhuis via tel 06-26012515 of nils@young4ever.nl. Uw (bedrijfs)naam krijgt dan in ieder geval een plekje op de website. Eventuele andere vermeldingen van uw (bedrijfs)naam en/of logo worden verder in overleg met u bepaald.

Toelage voor kinderen

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Texel. (Bekijk toelage maatschappelijke participatie op de website van Gemeente Texel.) De kosten moeten niet uit andere bron kunnen worden verkregen.  Informatie hierover kunt u krijgen bij Gemeente Texel (tel:140222).

Vrijwilligers

Tevens zoeken we nog vrijwilligers en/of stagiaires. Ben jij tussen de 18 en 40  jaar? Ben je beschikbaar van zaterdag 22 juli t/m zaterdag 29 juli (week 1) en/of zaterdag 29 juli t/m zondag 6 augustus (week 2)?, heb je affiniteit met kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar en lijkt het je leuk kinderen een onvergetelijke week te bezorgen? Meld je aan via www.young4ever.nl/activiteiten/bouwdorp of vraag meer info bij Nils Veldhuis via nils@young4ever.nl of bel 06-26012515

Wat krijg je ervoor terug: heel veel gezelligheid, een slaapplaats (indien nodig), eten en drinken, een leuk aandenken, een super leuke groep vrijwilligers en mega blije kinderen.

 

Lasergametoernooi (ingezonden bericht)

Na het geweldige succes van de 1e editie komt er een vervolg. Op zaterdag 24 juni vindt de 2de editie van het lasergametoernooi plaats op Vakantiepark De Krim. Aanmelden kan vanaf 10 jaar via de website, www.buurtsportcoachtexel.nl. Dit kan individueel of als team van maximaal 5 personen. De entreekosten zijn 5 euro p.p. Daarnaast zijn er erg leuke prijzen te winnen. Geef je dus snel op!

 

Avonturen met illustratrice Juliette de Wit in de bibliotheek

Afgelopen week hebben de groepen 3 t/m 6 een bezoek gebracht aan Juliette de Wit. De kinderen hebben veel geleerd over hoe je kunt leren illustreren en over hoe boeken gemaakt worden. Ook kregen de leerlingen 3 belangrijke tips bij het willen maken van moeilijke tekeningen:

1. Teken het niet als het te moeilijk is

2. Teken een voorbeeld na

3. Teken het heel klein (want dan hoeft het niet zo precies)

Tijdens ieder bezoek was er aandacht voor een aantal van de +/- 420 boeken die Juliette geïllustreerd heeft. Ook bedachten de leerlingen samen met Juliette een avontuur, waarbij snelle tekeningen werden gemaakt. Met gemak verschenen er eenhoorns, kastelen, prinsessen, draken en nog veel meer. Ook werden er complete kaften van nieuwe boeken ontworpen, zoals “Spekkie en Sproet en de gevaarlijke vakantie (groep 4). De gemaakte tekeningen hebben de kinderen meegenomen naar school, zodat ze de verhalen nog verder kunnen bedenken en gaan opschrijven in de klas.

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober is het thema “Gruwelijk eng!”. Een aantal kinderen heeft de kaft van het nieuwe ‘Spekkie en Sproet’ boek al gezien, wat uitkomt bij dit spannende thema.

Juliette gaf de kinderen nog een tip mee voor thuis (bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek): “Ga zeuren bij je ouders om een nieuw boek”. Want binnenkort verschijnen er alweer 3 nieuwe boeken van Juliette.

De komende week zullen de kleuters haar gaan ontmoeten, de data en tijden kunt u zien op de borden bij de klassen. Meer informatie kunt u vinden op http://juliettedewit.nl/

 

 

 

Zomerlezen

De zomervakantie komt er aan. De laatste weken voor de vakantie zijn voor leerkrachten in het basisonderwijs

altijd zeer hectisch: rapporten, oudergesprekken, de groep 8 musical, lokaal opruimen, etc. Het lezen van

een boek komt er in die periode dan vaak niet van. We hopen dat u in de zomervakantie lekker kunt uitrusten

en tijd heeft om weer eens lekker een boek (of een hele stapel) te lezen.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, 1 à 2 AVI-niveaus terug kunnen vallen. Dit noem je zomerverval of zomerdip. Het is dus belangrijk dat kinderen ook tijdens de zomervakantie blijven lezen,

om zo hun leestechniek en -snelheid op peil te houden. Er zijn dit jaar diverse leuke doe-boeken verschenen die ervoor zorgen dat kinderen tijdens de vakantie op speelse wijze met lezen bezig blijven.

Boekentips:

Uitgeverij Zwijsen, de uitgever van de veelgebruikte leesmethode Veilig Leren Lezen, heeft Zomerlezen groep 3 en Zomerlezen groep 4 uitgebracht.
Zomerlezen groep 3 is bedoeld voor kinderen die van groep 3 van 4 gaan en Zomerlezen groep 4 voor kinderen die van groep 4 naar 5 gaan.

 

Scholierenestafette

Traditioneel deed de Jozefschool maandag j.l. weer mee met de Scholierenestafette.  We vonden het jammer dat er dit jaar geen andere scholen meededen, maar ondanks het warme weer werd er prima gelopen. Jozefschool 2 won de taart, maar ieder kreeg een lekker ijsje.

 

BASISONDERWIJS   STARTNR. Naam Totaal tijd   Indiv. tijd
JOZEFSCHOOL 1 B 1 BERBER VD DUIM 14.10 3.43
    2 ALISSA LAMERS   3.39
    3 SOPHIE SNOWDEN   3.08
    4 CINTA V BEUSEKOM   3.41
JOZEFSCHOOL 2 B 11 ESMEE ELLEN 13.17 3.20
    12 MATTHIJS DOGGER   3.31
    13 MEGAN HAVIK   3.15
    14 IMME VD KERKHOF   3.09
JOZEFSCHOOL 3 B 21 KRISTIEN LANDMAN 14.58 3.40
    22 MIRTE SCHUIJL   3.50
    23 HELEEN LANDMAN   3.54
    24 FLEUR OOSTERHOF   3.34

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht