arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

16 juni 2017

weekbericht 37

Categorie: Weekbericht

 

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  37                               datum: 2 juni 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

Maandag 5 juni t/m vrijdag 9 juni Pinkstervakantie, de kinderen zijn vrij!
12 t/m 15 juni Avondvierdaagse
Woensdag 14 juni Atletiekochtend groep 3 en 4
Donderdag 15 juni Groep 7 Boerenklasse
Maandagavond 19 juni vanaf 18.30 uur Scholieren- en bedrijvenestafette Jozefschool
Dinsdag 20 juni Groep 1a &1b excursie Mokbaai
Dinsdag 20 juni MR/OR vergadering
Woensdag 21 juni Pre-Sail in Oudeschild / Modderdag groepen 1-2
Donderdag 22 juni Groep 1c & 2 excursie Mokbaai
Vrijdag 30 juni Juffenverjaardag groep 4
Woensdag 5 juli Schoolreis groep 3a & 3b
Vrijdag 7 juli Schoolreisje groepen 1-2
Dinsdag 11 juli Schoolreis groep 4
Vrijdag 14 juli Juffenverjaardag groep 3a & 3b
Maandag 17 juli Schoolreis groep 5

 

Welkom op school

Hoera! Dylan Stark is deze week 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1c bij juf Stella en juf Francis. Zondag wordt Bowie de Lang 4 jaar. Alvast gefeliciteerd! Bowie komt in groep 1a bij juf Cinthia. Wij wensen Dylan en Bowie een hele fijne tijd op de Jozefschool.

 

Afscheid

Jens Raven uit groep 3a was vandaag voor het laatst bij ons op school. Met de hele klas hebben we afscheid van hem genomen. We gaan Jens missen! Wij wensen Jens veel plezier op zijn nieuwe school.

Schrijver / illustrator voor de klas (Ingezonden bericht van de bibliotheek)
Bibliotheek Texel organiseert ieder jaar voor de basisscholen het project ‘Schrijver voor de klas’. Dan komen de Texelse scholieren naar de bibliotheek voor een lesuur van een bekende kinderboekenschrijver. Zo’n les werkt goed voor de leesbevordering, de kinderen zijn altijd enthousiast en na dit bezoek en willen ze graag boeken van de betreffende schrijver lezen.

Dit jaar is ervoor gekozen het beeld in kinderboeken onder de aandacht te brengen. Striptekenaar Paul Stoel was eind mei in de bibliotheek voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Hij vertelde en liet vooral zien hoe de kinderen zelf strips kunnen tekenen.

Van 19 t/m 28 juni komt illustratrice Juliette de Wit voor de groepen 1 t/m 6 optreden. Daar heeft ze het druk mee, want het zijn 28 klassen met Texelse kinderen.

Dit jaar wil de bibliotheek ook de ouders uitnodigen om deze speciale les bij te wonen. Leuk, leerzaam en leesbevorderend voor ouder en kind. Via school kunnen de ouders vragen hoe laat en waar Juliette de Wit de groep van hun kind bezoekt.

Groepen 1 en 2 op excursie naar de Mokbaai

In week 25 gaan de kleuters op excursie naar de Mokbaai. Dinsdag 20 juni groep 1a en groep 1b, donderdag 22 juni groep 1c en groep 2. Smeer uw kind goed in bij mooi weer en het is verstandig om kleren/schoenen aan te geven die nat en vies mogen worden. Wilt u uw kind ook een droge broek en sokken meegeven voor het ‘geval dat’.  Voor dit leuke uitje zoeken we nog ouders die willen rijden en begeleiden. U kunt zich opgeven op het bord bij de klas.

 

Scholierenestafette op de Atletiekbaan

Al vele jaren doet onze school mee aan de scholierenestafette. Deze estafette is op dezelfde avond als de Bedrijvenestafette, dit jaar op maandag 19 juni vanaf 18.30 uur op de atletiekbaan.  Er zullen teams van 4 leerlingen deelnemen die ieder twee rondjes lopen. Meester Sido geeft de teams, met leerlingen van de hoogste groepen, kort na de Junivakantie op bij de organiserende Atletiekverenging. Er zijn voor de deelnemers verder geen kosten aan verbonden, deze worden door school betaald.

 

100e kleuter

Hoera!!! De Jozefschool viert feest. De 100ste kleuter is maandag  bij ons op school gekomen. Er is een prachtige taart gemaakt voor deze bijzondere dag. Welkom bij ons op school Siem, we wensen je veel plezier!

 

Informatieavond OSG leerlingen groep 8 (ingezonden bericht)

Op dinsdag 20 juni om 19.30 uur is er een algemene ouderavond waarin we u, net als vorig jaar, informeren over volgend schooljaar.

Op woensdag 21 juni wordt alle leerlingen die op school zitten, in groepen, gedurende de hele dag, verteld hoe ze volgend jaar les krijgen, wat er hetzelfde blijft, wat er verandert en wat dit voor hen betekent. De nieuwe leerlingen krijgen aan het begin van het schooljaar een introductieperiode waarin zij meegenomen worden in de werkwijze op school.

 

Texelaars gratis naar musea (ingezonden bericht)

Mogelijk heeft u het al ergens gelezen: inwoners van Texel kunnen in juni gratis naar Ecomare, Kaap Skil en de Oudheidkamer. Dat geldt dus ook voor alle kinderen (en hun ouders) van de Jozefschool.
Mensen kunnen als bewijs dat ze op Texel wonen aan de kassa een van de volgende dingen tonen:
– Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) dat is afgegeven door de Gemeente Texel,
– Een in 2017 afgegeven uittreksel van de burgerlijke stand,
– Een recent bankafschrift of ander officieel document waarop naam en adres vermeld staan, gecombineerd met een geldig identiteitsbewijs.
Dit geldt ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Mocht het voor kinderen niet mogelijk zijn een dergelijk bewijs te overhandigen, dan worden maximaal 2 kinderen toegestaan onder begeleiding van een (of meer) volwassene(n).

 

 

Groep 7 gaat donderdag 15 juni naar boerderij “Westerheem” nabij den Hoorn.

Wij  gaan op de fiets en vragen hiervoor nog begeleiding.

We vertrekken om even na half 9 van school en zijn rond half 1 weer op school terug.

U kunt zich opgeven bij juf Petronella, alvast bedankt!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht