arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Schoolmaatschappelijk Werk (SMW)

Het schoolmaatschappelijk werk is een gespecialiseerde vorm van maatschappelijk werk. Het is een laagdrempelig en goed bereikbare voorziening binnen het onderwijs. De schoolmaatschappelijk werker is aanwezig in de scholen en kan je benaderen voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Op Texel is de schoolmaatschappelijk werker het verlengstuk van het Sociaal Team en een onmisbare schakel tussen ouders, kind, onderwijs en de jeugdhulp. Heb je meer vragen? Vraag het aan de schoolmaatschappelijk werker.

Met de meeste kinderen/jongeren gaat het gelukkig goed. Soms staan individuele factoren hun ontwikkeling in de weg. Weet dan dat je er als ouder niet alleen voor hoeft te staan. Daarbij komt dat de behoefte aan zorg ook meer van de scholen vraagt. De  schoolmaatschappelijk werker kan hierbij uitkomst bieden. Naast het bieden van hulp kan de schoolmaatschappelijk werker de verbinding (toeleiding) realiseren tussen de basiszorg in de school en (gespecialiseerde) zorg buiten de school. De schoolmaatschappelijk werker maakt daarom ook deel uit van het Ondersteuningsteam (OT) op de basisschool. De schoolmaatschappelijk werker ondersteund en verwijst naar de gespecialiseerde jeugdhulp/jeugdggz.

Wilt u contact met een van de schoolmaatschappelijk werkers uit het Sociaal Team, dan kunt u een van de volgende medewerkers benaderen:

  • Cecil van Tiel              : 06 – 82 06 02 22 (SMW basisscholen)
  • Danielle vd Feen        : 06 – 83 59 34 35 (SMW OSG)
  • Niels Oosterbaan       : 06 – 82 17 04 68 (SMW BSO/KDV)

U kunt altijd aan de leerkracht, intern begeleider of de schoolleider vragen wie, waar of wanneer de schoolmaatschappelijk werker aanwezig is.