arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

10 september 2015

Kledingactie voor vluchtelingen

Categorie: Algemeen nieuws

Kledingactie voor vluchtelingen

Beste ouders / verzorgers en leerlingen,
Zoals jullie allemaal op het nieuws hebben gezien, is de stroom vluchtelingen uit verschillende landen rond de Middellandse zee inmiddels flink gegroeid. Jullie begrijpen dat dit voor al deze mensen een ingrijpende situatie is: huis en haard verlaten om een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Meestal alleen met de kleren die ze aan hebben met geen idee hoe ze de volgende dagen gaan doorkomen.
Gelukkig stellen veel landen hun grenzen nu open en kunnen zij op weg naar een veilige plek. Er komt al heel veel hulp op gang, maar de nood is en blijft hoog.
Ook op de Jozefschool willen we ons steentje bijdragen om hen te helpen. We doen dit door kledingpakketten samen te stellen, die direct ter plaatse uitgedeeld worden aan de vluchtelingen. We vragen jullie dan ook om hier aan mee te werken!
Wat moet je doen?
Kijk thuis wat je hebt aan warme kleding: sokken, broeken,, ondergoed, truien, T-shirts, jassen, fleecetruien, sjaals, maar ook schoenen en andere spullen, zie ook bijgevoegde paklijst. Voor schoenen geldt: veters losjes strikken en een paar sokken erin doen, zodat ze direct aangetrokken kunnen worden.
Je kunt de kleding en spullen meenemen naar school en in de grote hal neerleggen. In de grote hal zijn vakken gemaakt waarin je de spullen direct op de goede plek kunt neerzetten: jongens, meisjes, dames en heren in verschillende maten. De school verpakt maandagochtend 14 september tussen 8.30 en 10.00 uur deze kleding en spullen in pakketten, die ter plaatse uitgedeeld kunnen worden.
Daarnaast vragen we jullie allemaal om per kind minimaal 1 euro mee te nemen voor de verzending. Dit kun je inleveren bij de meester of juf van de klas. Ook dozen nodig met maat 40x80x80 cm zijn van harte welkom om de pakketten te kunnen maken en te verzenden.
Deze actie doen we in samenwerking met Dutch Parcels for Refugees, zij hebben direct contact met de hulpverleners ter plaatse en weten dus precies wat er nodig is. Zij verzorgen de distributie van de pakketten.
We hopen dat jullie allemaal meewerken. Mocht e.e.a. niet duidelijk zijn of je hebt behoefte aan meer informatie, dan kun je contact opnemen met Lottie Lugtmeijer, tel. 06-13134183 of via info@weversend.nl. Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Met vriendelijke groet,

Het team van de Jozefschool Texel

Paklijst
Schoenen (veters losjes gestrikt, inclusief een paar sokken)
Reguliere schoenen, sportschoenen, slippers, laarzen
Kleding:
Sokken
Ondergoed
Broeken
Joggingbroeken
T-shirts
Truien /fleecetruien
Jassen
Regenkleding
Overige spullen
Handdoeken en washandjes
Handschoenen (aan elkaar vastmaken!), sjaals, warme mutsen
Slaapzakken
Luiers
ORS, baby melkpoeder

In de grote hal zijn vakken gemaakt waar je de spullen kunt neerleggen:

Jongens t/m 6 jaar, jongens 6 t/m 9 jaar, jongens 9 t/m 12 jaar
Meisjes t/m 6 jaar, meisjes 6 t/m 9 jaar, meisjes 9 t/m 12 jaar
Damesmaten S, M en L
Herenmaten S, M, L, en XL
Schoenen
Overige spullen
Het is niet erg als je twijfelt over een bepaalde maat, ter plaatse wordt dit verder opgepakt.

Bedankt voor jullie medewerking!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht