Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

KINDERBOEKENWEEK – THEMA VRIENDSCHAP

oktober 2018

De afgelopen weken stond in het thema van de Kinderboekenweek en het bijbehorende thema ‘vriendschap’.

In de klas zijn we aan de slag gedaan met met maken van een ‘echte’ bibliotheek. We hebben bedacht wat er allemaal bij een bibliotheek hoort, welke materialen we nodig hadden of moesten maken en hoe we de bibliotheek in zouden richten. We hebben bijvoorbeeld een naamkaart en open/gesloten kaart gestempeld en bibliotheekpasjes, een scanapparaat en een inleverband gemaakt. We hebben ook geleerd dat er allemaal verschillende soorten boeken zijn en dat we aan het plaatje op de rug van het boek kunnen zien waar het boek over gaat. Deze plaatjes hebben we ook in de boekenkast geplakt, zodat we de boeken kon sorteren! Daarna hebben we geoefend hoe je een boek kunt lenen en inleveren.

Op woensdag 10 oktober zijn we in de echte bibliotheek op bezoek geweest . Juf Emmy heeft een verhaal over een robot voorgelezen en we mochten een boek uitzoeken, zélf scannen en mee naar school nemen.

Ook hebben we het verhaal van de “Zoevende Zebra” gelezen en net als Zebra ‘zoeftekeningen’ gemaakt. Bij de ‘zoeftekening’ hebben we ons eigen verhaal bedacht, woorden gestempeld en Zebra en zijn vriendjes erbij geplakt. Zo hebben we ons eigen boek gemaakt!

Tot slot hebben we onze vriendjes getekend, een liedje over vriendjes geleerd en zijn we met onze vriendjes op de foto geweest!


GROEPSBELONING

Buitenspeelgoed

oktober 2018

De afgelopen maand hebben wij heel erg ons best gedaan in de groep, en met resultaat! Op dinsdag 9 oktober mochten alle kinderen buitenspeelgoed mee naar school nemen om mee buiten te spelen.

Hoe werkt het dan? We hebben 15 groepspunten verdiend en daarna gezamenlijk beloningen bedacht en één beloning gekozen. Het buitenspelen met ons eigen speelgoed vonden we erg leuk. We zijn alweer aan het sparen voor de volgende beloning!


THEMA TIJD OM WEER NAAR SCHOOL TE GAAN

De letter ‘s’ van school en ‘j’ van juf

september 2018

De afgelopen weken stond de beginletter van de voornaam, de letter ‘s’ van school en de letter ‘j’ van juf centraal. De kinderen hebben woorden bij deze letters bedacht en voorwerpen die met deze letter begonnen mee naar school genomen. We hebben deze op onze lettertafel verzameld.

Daarnaast zijn de kinderen ook met schrijfactiviteiten aan de slag gegaan. Zo konden zij een ‘regenboogletter’ van de eerste letter van hun voornaam maken, letters zoeken in woorden, een zandletter maken of letter van klei of scheerschuim maken.


TECHNIEK MET GROEP 8

september 2018

Onder begeleiding van leerlingen van groep 8 zijn de kinderen in groepjes aan de slag gegaan met het maken en uittesten van een vliegtuigje. Hieronder ziet u enkele foto’s van de geslaagde samenwerking!


TIJD OM WEER NAAR SCHOOL TE GAAN!

Welkom (terug) op school!

september 2018

De eerste schoolweken zijn alweer voorbij! We zijn gestart met het thema: ‘Weer naar school’. We hebben samen met  Aap en Tijger kennis met elkaar gemaakt, onze vakantieverhalen besproken, afspraken in de klas gemaakt, nieuwe vriendjes gemaakt, met elkaar gespeeld én bandjes verdiend!

Tot slot hebben we bij de openingsviering gevierd dat de school weer begonnen is.