arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Elf november is de dag…

Vandaag is het Sint Maarten en zijn we met de klas naar het verpleeghuis geweest. In twee groepen gingen we op de afdelingen Sint Maartenliedjes zingen en onze lampionnen laten zien. De bewoners wisten zelf ook nog Sint Maarten liedjes die ze konden zingen! Gelukkig hadden we allemaal een tas bij ons, want we kregen van bijna iedereen wel een lekker snoepje. Aan het eind kregen we ook nog een klein kadootje en iets te drinken. Dank je wel, bewoners en personeel van “de Hollewal” !

 

 

Herfst!

Nu het herfst is genieten wij volop. In het bos zijn niet alleen de blaadjes heel mooi van kleur, ook groeien er prachtige paddenstoelen! We hebben ook op school de herfst een beetje in huis gehaald. In de klas is een mooie herfsttafel en we hebben van de texelse paddestoelenkwekerij een stuk gekregen waarop echte paddestoelen kunnen groeien. Die kun je dus voelen, ruiken en eten, want ze zijn niet giftig.

Deze week zijn we naar het bos geweest. Bij het sommeltjespad hebben we een heerlijke herfstwandeling gedaan. Het was prachtig weer en heel erg leuk. Kijk maar op de foto’s.

 

 

 

 Rijden, vliegen, varen!

Het is kinderboekenweek, en daarom werken we veel over boeken. Het thema van de kinderboekenweek is vervoer. Dat kun je in de hele school zien, dus ook in onze klas! Daar hebben we een bibliotheek gemaakt waar je met een pasje boeken kunt lenen om te lezen. En we hebben allerlei vervoersmiddelen geschilderd, gevouwen en gebouwd. Kijk maar naar de foto’s. We zijn met onze hele klas naar de bibliotheek geweest om daar te luisteren naar het verhaal van “de droomreis van neef Karel”. We tekenden onze eigen droomreis en mochten ook zelf een boek uitzoeken en scannen. Dat was heel erg leuk!

 

Naar de boomgaard!

Vandaag zijn we met de hele klas naar de boomgaard van Jaap Dros geweest. Jaap heeft ons heel veel geleerd over zijn tuin. Er groeien veel soorten appelbomen, perenbomen, maar ook pruimenbomen en mispels. Wie het durfde mocht zelf op de ladder klimmen om een appel uit de boom te plukken. Jaap heeft ook een groot notenbos. Maar voordat we daar heen gingen, waren we alle kinderen kwijt… Ze hadden zich met zijn allen onder een grote boom verstopt. Dat was een leuk grapje! In het notenbos vonden we eerst hazelnoten en daarna ook nog walnoten. Aan het einde zong Jaap nog een leuk lied op zijn terras. Het ging zo:

“onder een appelboom, had ik een hele mooie droom

de appels vielen naar benee, en ik nam ze allemaal mee”

Na het appels plukken, hebben we er op school heerlijke appelflappen van gebakken. En we mochten ook nog allemaal een zakje noten mee naar huis. Wat was het een leuke ochtend!

 

 Techniek met groep 8

 

Vandaag deden we onze eerste techniekles met groep 8. In groepjes deden we een leuk proefje met M&M’s. In een bordje met water gaat de kleurstof eraf, en dan gebeuren er wonderlijke dingen! Dat zie je op de foto’s wel. Volgende week doen we weer een ander proefje met groep 8.

 

We zijn weer begonnen!

 

Hoera, we zijn weer begonnen! De afgelopen dagen was het erg warm op school, maar gelukkig waren alle kinderen er en konden we heerlijk spelen. In de klas maken we allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, en spelen we lekker binnen en buiten. Aap en Tijger zijn er ook. Die helpen ons met alle regels en afspraken. Op de foto’s zie je hoe gezellig het bij ons is.

 

 

Welkom in groep 1-2b

 

Wij zijn groep 1-2b! Dat kun je natuurlijk wel raden! Op deze pagina kun je lezen wat wij dit jaar allemaal gaan beleven. Je vindt het allemaal onder het kopje leerlingenwerk.

In onze groep zijn twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Janneke er altijd. Juf Edith komt op donderdag en vrijdag. En wist je dat er eigenlijk nóg een juf komt? Juf Mariken geeft ons één keer in de twee weken muziekles op dinsdag. Vaak doen we op de dinsdagen ook nog andere leuke dingen, zoals toneel, voorlezen met groep 8, knutselmiddag en techniek. Op de woensdagen gaan we meestal gymmen.

En weet je nog? Als je iets goed doet, krijg je van juf een armbandje. Die kun je sparen op je stok, tot je er genoeg hebt voor een beloning. Dan kan je bijvoorbeeld met een vriendje of vriendinnetje aan een tafel eten, je fiets mee naar school nemen, of op de juffenstoel de namen voorlezen.

We hopen dat we er met zijn allen een gezellig schooljaar van maken!

Groetjes van groep 1-2b