Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

VOORLEZEN GROEP 8

28 mei 2019

De kinderen van groep 8 hebben ons in kleine groepjes, verschillende keren voorgelezen. Wat deed groep 8 dat leuk! De kinderen vonden het heerlijk om samen een boek te kiezen en te luisteren en kijken naar het verhaal.


LENTEWANDELING

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei hebben we in kleine groepjes een heerlijke lentewandeling gemaakt. Tijdens de wandeling gingen we op zoek naar allerlei bloemen en beestjes, die we konden aankruisen op onze bingokaart. Ook werden er allerlei vragen gesteld, bijvoorbeeld ‘Hoe heten jonge eendjes?’ Wat hebben we een hoop gezien en geleerd!


GROTE REKENDAG

10 mei 2019

Afgelopen vrijdag was De Grote Rekendag op de Jozefschool. Dit jaar was het thema ‘Uit verhouding’. De Rekendag werd geopend in de hal met een toneelstuk van de juffen en meesters. Zij hadden allemaal kleding aan of spullen mee die veel te groot of te klein waren. De kinderen daarna in de klas allemaal leuke rekenactiviteiten gedaan, waaronder het ordenen van knuffels van groot naar klein!

 


BEZOEK RESTAURANT

27 maart 2019

De afgelopen weken stond het thema restaurant centraal. De kinderen hebben nagedacht en geleerd over wat er allemaal bij het restaurant hoort zoals de ober, de kok, de menukaart, afrekenen, koken, de tafel dekken en afwassen. We hebben gezamenlijk een eigen restaurant ingericht en spulletjes meegenomen en gemaakt. Daarna konden we heerlijk spelen en hebben we ook echt samen gekookt!

Als afsluiting van het thema mochten we op bezoek in restaurant De Kastanjeboom! We kregen een rondleiding door het hele restaurant en mochten allerlei vragen stellen. Ook zagen we hoe de kassa werkte! Aan het einde van het bezoek mochten we wat lekkers eten en drinken in het restaurant. We vonden het ontzettend leuk en leerzaam!


SCHAPENBOERDERIJ

13 maart 2019

Afgelopen woensdag mochten we op bezoek bij de schapenboerderij van Gijs. In de schuur waren verschillende dieren zoals kippen, cavia’s en schapen en lammetjes. We mochten de cavia’s en de  pasgeboren lammetjes zelfs vasthouden en de fles geven! Dat vonden we heel leuk!

Bij de boerderij was een heel mooie speeltuin waar we lekker even konden uitwaaien en spelen met trekkers. De vader van Gijs liet ons daarna zien hoe je met honden de schapen naar een ander weiland kunt drijven. De honden konden dit heel goed!

Na het buiten spelen kregen we binnen heerlijk iets te drinken en te eten en tot slot mochten we op een echte trekker zitten. We hebben veel geleerd en onwijs genoten!


JUFFENVERJAARDAG

13 februari 2019

Vandaag was het juffenfeest! In de kring werden de juffen verrast! De juffen werden verwend met lieve knuffels, tekeningen en cadeautjes! Daarna zijn we lekker gaan buitenspelen en hebben we onder een film wat lekkers gegeten en gedronken!

Daarna zijn we met z’n alle naar De Krim gegaan en zijn we gezellig gaan bowlen. Dit was voor de kinderen een verrassing. Eenmaal op school kregen de kinderen nog een traktatie, want: wie jarig is trakteert. Het was een geslaagde ochtend!


EXCURSIE ECOMARE

12 februari 2019

We zijn op excursie naar Ecomare geweest! In kleine groepjes hebben we het museum ontdekt en daarna hebben we gekeken bij het voeren van de zeehonden. Aan de einde heeft Els van Ecomare ons een heel leuke poppenkast over afval in de natuur laten zien. We hadden een heel leuke en leerzame ochtend!


THEMA JUNGLE – PRESENTATIE

8 februari 2019

De afgelopen weken hebben we heerlijk gespeeld en geleerd over de jungle. Vandaag was de presentatie in de hal. We hebben een gedicht over een beer uitgebeeld met echte berenmaskers. Daarnaast hebben we niet alleen Nederlandse, maar ook Engelse dierennamen geleerd. Die hebben we aan iedereen laten horen!


WINTERWEER

22 januari 2019

Vandaag ging het eindelijk sneeuwen! We zagen in ons lokaal dat het buiten steeds witter en witter werd. Het sneeuwen stopte maar niet! We hebben heerlijk met zijn allen in de sneeuw gespeeld. Brr het was toch wat kouder dan we dachten. Gelukkig konden we binnen weer lekker opwarmen.

 


THEMA JUNGLE

januari 2019

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema jungle. In de klas hebben we een junglehoek, dieren uit de jungle, knutselen we allerlei verschillende dieren uit de jungle en hebben we nagedacht over wat we willen leren. Hoe slapen dieren? Hoe ziet de poep eruit? Waar wonen de dieren? zijn vragen die de kinderen hebben. In de jungle leven allerlei bijzondere vogels als de Kiwi en een papegaai. Boer Rien van Vogeleiland Texel heeft ons verteld over een bijzondere vogel op Texel ‘de lepelaar’. We kregen allemaal een kleurplaat en een onwijs mooie lepelaarknuffel.


SINTERKLAAS

december 2018

Op 5 december was het eindelijk zo ver: Sinterklaas bracht een bezoek aan de Jozefschool. Sinterklaas werd met zijn Pieten door een postbezorger afgezet bij de Jozefschool. Sinterklaas en zijn pieten kwamen langs bij ons in de klas. We hebben voor hem gezongen en we hebben allemaal een cadeautje gekregen! We hebben allerlei Sinterklaas spelletjes gedaan en de dag feestelijk afgesloten met een disco in de grote hal.


HERFST – BEZOEK AAN HET BOS

november 2018

Op donderdag 8 november zijn we met de klas naar het bos gegaan. In het bos hebben we allerlei spelletjes en opdrachten gedaan, de natuur in de herfst ontdekt en beestjes gezocht. Met takken, dennenappels en andere dingen die we mooi vonden hebben we een herfstschilderij gemaakt. Het was een heerlijke dag en we hebben het erg leuk gehad!


KINDERBOEKENWEEK – THEMA VRIENDSCHAP

oktober 2018

De afgelopen weken stond in het thema van de Kinderboekenweek en het bijbehorende thema ‘vriendschap’.

In de klas zijn we aan de slag gedaan met met maken van een ‘echte’ bibliotheek. We hebben bedacht wat er allemaal bij een bibliotheek hoort, welke materialen we nodig hadden of moesten maken en hoe we de bibliotheek in zouden richten. We hebben bijvoorbeeld een naamkaart en open/gesloten kaart gestempeld en bibliotheekpasjes, een scanapparaat en een inleverband gemaakt. We hebben ook geleerd dat er allemaal verschillende soorten boeken zijn en dat we aan het plaatje op de rug van het boek kunnen zien waar het boek over gaat. Deze plaatjes hebben we ook in de boekenkast geplakt, zodat we de boeken kon sorteren! Daarna hebben we geoefend hoe je een boek kunt lenen en inleveren.

Op woensdag 10 oktober zijn we in de echte bibliotheek op bezoek geweest . Juf Emmy heeft een verhaal over een robot voorgelezen en we mochten een boek uitzoeken, zélf scannen en mee naar school nemen.

Ook hebben we het verhaal van de “Zoevende Zebra” gelezen en net als Zebra ‘zoeftekeningen’ gemaakt. Bij de ‘zoeftekening’ hebben we ons eigen verhaal bedacht, woorden gestempeld en Zebra en zijn vriendjes erbij geplakt. Zo hebben we ons eigen boek gemaakt!

Tot slot hebben we onze vriendjes getekend, een liedje over vriendjes geleerd en zijn we met onze vriendjes op de foto geweest!


GROEPSBELONING

Buitenspeelgoed

oktober 2018

De afgelopen maand hebben wij heel erg ons best gedaan in de groep, en met resultaat! Op dinsdag 9 oktober mochten alle kinderen buitenspeelgoed mee naar school nemen om mee buiten te spelen.

Hoe werkt het dan? We hebben 15 groepspunten verdiend en daarna gezamenlijk beloningen bedacht en één beloning gekozen. Het buitenspelen met ons eigen speelgoed vonden we erg leuk. We zijn alweer aan het sparen voor de volgende beloning!


THEMA TIJD OM WEER NAAR SCHOOL TE GAAN

De letter ‘s’ van school en ‘j’ van juf

september 2018

De afgelopen weken stond de beginletter van de voornaam, de letter ‘s’ van school en de letter ‘j’ van juf centraal. De kinderen hebben woorden bij deze letters bedacht en voorwerpen die met deze letter begonnen mee naar school genomen. We hebben deze op onze lettertafel verzameld.

Daarnaast zijn de kinderen ook met schrijfactiviteiten aan de slag gegaan. Zo konden zij een ‘regenboogletter’ van de eerste letter van hun voornaam maken, letters zoeken in woorden, een zandletter maken of letter van klei of scheerschuim maken.


TECHNIEK MET GROEP 8

september 2018

Onder begeleiding van leerlingen van groep 8 zijn de kinderen in groepjes aan de slag gegaan met het maken en uittesten van een vliegtuigje. Hieronder ziet u enkele foto’s van de geslaagde samenwerking!


TIJD OM WEER NAAR SCHOOL TE GAAN!

Welkom (terug) op school!

september 2018

De eerste schoolweken zijn alweer voorbij! We zijn gestart met het thema: ‘Weer naar school’. We hebben samen met  Aap en Tijger kennis met elkaar gemaakt, onze vakantieverhalen besproken, afspraken in de klas gemaakt, nieuwe vriendjes gemaakt, met elkaar gespeeld én bandjes verdiend!

Tot slot hebben we bij de openingsviering gevierd dat de school weer begonnen is.