Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Eind januari zijn we gestart met het project: Ik ga op reis”
De leerlingen gingen in groepjes aan het werk, de opdracht was:
Maak een reis voor 4 personen, 2 volwassenen en 2 kinderen. Je gaat op reis naar een land in Europa. Budget was 1250 euro. Hiervoor moest alles betaald worden. Waar logeer je, wat eet je, welk vervoersmiddel gebruik je, is er ook een reisverzekering, kortom aan alles moest gedacht worden. Het eindresultaat was een mooie reisfolder met uitgebreide informatie over het land waar de kinderen naar toe gingen.

 

Het was een mooie presentatie op 27 november. Het lied “zie ginds komt de stoomboot” werd erg mooi uitgebeeld.

 

Ook het knutselen wordt niet vergeten in groep 7. Wat is er hard gewekt aan de striptekening!!

 

Op woensdag 3 oktober 2018, gingen we op schoolreis.     

Op de heenweg gingen we met de bus naar het Spoorwegmuseum. Daar gingen we in 5 groepjes uiteen om verschillende dingen te bekijken. Je had er de stalen monsters en de vuurproef en het techno lab.

Er was genoeg te beleven en te zien. Op het eind was er zelfs nog een theatervoorstelling over een treinreis.

Toen we weggingen bij het Spoorwegmuseum gingen we met de bus naar de Suikerberg, daar sliepen we twee nachten. In de avond hadden we ook nog een bonte avond. Deze was super gezellig. Iedereen had en voorstelling van dans tot quiz.

De volgende dag gingen we naar de Efteling, iedereen had er heel erg veel zin in! We bleven daar van openingstijd tot bijna sluitingstijd.
Daar hadden ze ook nog op het einde van de dag een show; Ravelijn. Na deze fijne dag gingen we  weer naar de Suikerberg en aten we heerlijke soep gemaakt door Sou-Li de moeder van Storm, met stokbrood. ‘s Avonds was het tijd voor de Bingo, met als Quizmasters Guido, de vader van Lieke en Pascal de vader van Luna, met als charmante assistentes Corina, de moeder van Kyra en Gaia de moeder van Imme . Iedereen deed fanatiek mee! Er was uiteindelijk voor iedereen een prijs.

De volgende dag gingen we onze spullen weer inpakken en weer op weg naar huis. Maar eerst nog naar een zwembad in Alkmaar. Dat zwembad was heel groot en leuk! Want je had een glijbaan met geluid en licht effecten! Er was een duikplank in het 50 meter bad. Daar hadden ze ook een grote “spin” in waar je op kon klauteren. Dit bad was wel 3 meter 85 diep! 

Daarna gingen we weer omkleden en naar de bus, terug naar Texel. Toen we  bij school aankwamen, stonden alle ouders ons al op te wachten.

Dit was het schoolreisje van groep 7!

Wij vonden het in ieder geval heel erg leuk!