arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Blikken lampionnen

-11 november 2019-

Dinsdag 29 oktober zijn wij gestart met het maken van onze lampion. Dat was best een flinke klus! Elke leerling heeft een blik gekregen die eerst, gevuld met water, in de vriezer heeft gestaan. Met een hamer en een grote spijker timmeren de leerlingen leuke figuurtjes in het blik waar het licht door kan schijnen. Doordat het er ijs in het blik zit, deukt het blik niet zoveel in als je er op timmert.

Er zijn al een paar lampionnen klaar en binnenkort gaan ze mee naar huis. Alvast een heel fijn 11 november gewenst!

 

 

Het Kuijpershoefke, Corpus, de Efteling, en nog veel meer..

-Schoolreisje groep 7-

Met boot 9 uur begon het avontuur van het schoolreisje van groep 7. De eerste dag begon al goed. Corpus stond op het programma. In Corpus maak je een reis door het menselijk lichaam. De reis begon in de knie en met een lift ging je omhoog. Ook moest je een bril op en ging je ook in een stoel. Dat is 4D. De stoel ging heen en weer en je voelde de wind. Dit is de reis van het bloedcelletje. We eindigde in de mond. We liepen over de tong dat voelde heel apart. Het leukste van Corpus was volgens de kinderen de 4D. reis van het bloedcelletje.

Na Corpus gingen we met de bus naar het Kuijpershoefke. Ons slaapverblijf gedurende het schoolreisje. Daar aangekomen ontdekten we onze slaapkamer en gingen we voetballen en met de kabelbaan, die heel hard ging. ‘s Avonds hielden we de bonte avond. Het mooiste moment van de bonte avond was het gezongen lied waarbij iedereen mee deed en helemaal los ging. Natuurlijk was het optreden van de juffen het grappigst van allemaal. 

Na de bonte avond ging niet iedereen lekker slapen, maar is er tot in de late uurtjes nog gefeest met spelletjes en gezelligheid.

Dag 2: de Efteling! We begonnen bij het Witte Paard en mochten we samen in groepjes rondlopen. In de middag hebben we bij het Witte Paard ook patat met kipnuggets gegeten. Daarna mochten we weer in de attracties. De Piranha hebben we bezocht. De Droomvlucht, Fata Morgana, de Vogel rok, het schommelschip, de Baron, de Python, de Joris en de Draak, de Pagode, de Gondeltjes, Symbolica en nog veel meer.

Na de Efteling gingen we terug naar de bus en gingen we lekker eten in het Kuijpershoefke en hebben we samen Bingo gespeeld. Het leuke was dat tot het laatst spannend was wie er ging winnen. Die avond zijn we wel iets vroeger naar bed gegaan.

De laatste dag hebben we zelf ons brood gesmeerd en gingen we naar het zwembad in Alkmaar. Er was een hele leuke glijbaan waarbij je zelf muziek kon uitkiezen. 

Ook was er een 50 meter bad en dat was veel te diep. wel 4,80 meter! De bodem aanraken is ons niet gelukt. 

Bootje half 3 gingen we weer terug naar huis met hoofden vol verhalen. Bij school aangekomen haalden we nog even een grapje uit door ons te verstoppen onder de banken van de bus.

Het was fantastisch! We hebben allemaal enorm genoten.

 

 

Voorbij de horizon..

– Kinderboekenweek: Reis mee!- 

De Kinderboekenweek stond afgelopen week weer voor de deur! Dit jaar is het thema: ‘Reis mee!’ En daar hoorde natuurlijk een vrolijke creatieve opdracht bij. De leerlingen hebben geoefend met het mengen van verf en hoe ze kleuren in elkaar over kunnen laten lopen. Elke leerling heeft een unieke invulling gegeven aan het creëren van een horizon over de ‘skyline’ van een mooie stad; Barcelona, Rome, Gizeh, New York, Londen, en anderen.

De resultaten zijn meegegeven om mee naar huis te nemen.

De hippie bus

-Creatieve opdracht over thema ‘vervoer’-

Afgelopen weken hebben we gewerkt over ons thema: ‘vervoer’. Tijdens de Aardrijkskunde lessen hebben we gepraat over het vervoer in de jaren ’70 en hoe de mensen op reis gingen. In de lessen hebben de leerlingen hun eigen ”hippie VW- bus” ontworpen en daarbij vrolijke kleuren en prints gebruikt. De resultaten zijn prachtig geworden en elke bus is uniek!

De bussen zijn te bewonderen in de gang bij het lokaal.

Groep 7 aan de slag met ‘Streetart’

 

Dinsdag 10 en donderdag 12 september zijn de leerlingen bezig geweest met ‘Streetart’. Dinsdag hebben de leerlingen eerst een ontwerp gemaakt voor hun creatie die ze op het schoolplein mochten uitvoeren. De bedoeling was dat de leerlingen op de grond hun creatie tekenden en dat ze er zelf ook deel van gingen uitmaken.

De resultaten zijn super leuk geworden! Eerdaags zijn de foto’s van de streetart te bewonderen in het klaslokaal.