Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Project De VOC
Groep 6 is dit jaar begonnen met een project over de VOC. We hebben een mooie kist met spullen via de bieb te leen en boeken. Op de kijktafels in de gang en in de klas zijn er echte spullen te zien en aan te raken. Behalve met geschiedenis gaat ook Taal over de scheepvaart. Met handvaardigheid maken we kragen uit de tijd van Rembrandt van Rijn. Hier krijgt u binnenkort meer te zien.  Een excursie staat ook nog op het programma.

 

 

 

 

 

Typetuin

De leerlingen van groep 6 zijn inmiddels al een aantal weken bezig met een typecursus. Ze oefenen elke dag een kwartier in de klas en oefenen ook thuis 15 minuten per dag. Heel veel oefenen, oefenen en oefenen! Iedereen doet ontzettend zijn best. Zet ‘m op jongens!

Kinderboekenweek ‘Vriendschap’

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen van groep 6 hun lievelingsboek meegebracht naar school. De boeken waren heel verschillend maar er waren ook wel wat overeenkomsten. Zo houden veel kinderen van de boeken van ‘Dagboek van een muts’ en ‘Leven van een loser’. Ook Geronimo Stilton wordt door veel kinderen graag gelezen. We hebben de boeken gerubriceerd en het over verschillende soorten boeken gehad. En natuurlijk hebben we er lekker in gelezen!

Hoe maak ik een vriend?”

Het boek “Hoe maak ik een vriend” van Evelien de Vlieger en Wendy Panders was een mooie aanleiding voor een creatieve opdracht. In het boek gaat Felix op kamp en daar ziet hij erg tegen op, want hij heeft daar geen vriend. Zijn moeder zegt dat hij vast wel een vriend zal maken. Maar… hoe maak je een vriend? Felix gaat naar de werkplaats van zijn opa en ontwerpt een vriend.

In de klas hebben we gesproken over belangrijke eigenschappen van een vriend. Vervolgens mochten de kinderen uit reclamefolders van doe-het-zelf-zaken de meest geschikte onderdelen knippen en zo hun vriend samenstellen. Met bijvoorbeeld een lijf van kussens zodat je vriend lekker zacht is om mee te knuffelen. Of een klok als hoofd zodat je vriend nooit te laat komt!

 

Rekenles ‘vierkante meter’ 

In groep 5 hebben de kinderen al kennisgemaakt met oppervlakte en omtrek. In groep 6 gaan we hier mee verder. Zo weten de kinderen nu dat we oppervlakte in vierkante centimeter of vierkante meter weergeven en dat we dat noteren als cm2 en m2.

Een vierkante centimeter is gemakkelijk om te laten zien maar hoe ziet een vierkante meter eruit? Er is maar één manier om daar achter te komen, aan de slag!