Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Groep 6

 

Groep 6 van de Jozefschool bestaat dit jaar uit 31 leerlingen. Deze gezellige groep heeft twee leerkrachten. Op maandag t/m donderdag geeft juf Kimberly  les en op vrijdag staat meester Sido voor de klas.

In groep 6 krijgen de leerlingen voor het eerst wekelijks huiswerk. Hierbij gaat het er in eerste instantie om dat zij dit goed leren plannen. In de loop van het jaar starten we met het nieuwe vak ‘topografie’. De leerlingen leren, aan de hand van verschillende opdrachten, omgaan met de atlas. Ook leren zij de provincies, hoofdsteden, belangrijke plaatsen, wateren en gebieden van Nederland. We beginnen met “Typetuin”, een cursus typevaardigheid.  Dit vraagt om oefening; thuis en op school.

Dit jaar mag groep 6 de kerstmusical weer verzorgen, deze zal tijdens de Herdertjesmis op Kerstavond worden opgevoerd in de Katholieke kerk.

Eind september kregen we nieuwe tafels, stoelen en kasten.  Hier zijn we blij mee!

 

En aan het eind van het schooljaar staat natuurlijk het schoolreisje gepland. In groep 6 is dat met een uitstapje aan de overkant en vervolgens een nachtje kamperen op Texel.

Verder gaan we vooral weer heel veel leren, werken en plezier maken!