Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Grote rekendag

Vrijdag 10 mei was de Grote Rekendag. Het thema van deze dag was ‘Uit verhouding’. De dag werd geopend met een modeshow door de leerkrachten in kleding die uit verhouding was. Daarna zijn we verder gegaan in de klas met een leuke quiz en gingen de leerlingen in 3-tallen voorwerpen uit de wereld van de Grote Rekenreus maken. In die wereld is alles 3x zo groot. Er kwam veel meten bij aan te pas en we kwamen tijd te kort. De leerlingen hebben o.a. een medaille, dobbelsteen, slipper en bril gemaakt. Het was een geslaagde dag!

Feest!

Woensdag 10 april vierden juf Claudia en juf Daniëlle hun verjaardag. Het was een gezellige dag. Eerst zijn de juffen ontzettend verwend en daarna zijn we naar de Krim gegaan. Daar hebben we lekker gespeeld en gebowld. Toen we terug kwamen op school was er nog een heerlijk ijsje voor iedereen!

                        

           

 

 

Op bezoek in de kerk

Woensdag 3 april: Groep 4 heeft vandaag een bezoek gebracht aan de kerk. Ter voorbereiding op Pasen kregen wij een rondleiding door het gebouw. Samen met de pastor hebben wij de kruisweg gelopen. We mochten kijken bij het orgel en de klok werd speciaal voor ons geluid. Ons bezoek hebben we afgesloten met het branden van een kaars bij Maria.

Rekenen met inhouden

Groep 5 heeft een rekenles gehad over inhoud. Eerst moesten zij de inhoud van flesjes, potjes, glazen en bekers etc. schatten. Daarna mochten zij het water meten met de maatbeker. Een heel precies werkje (en ook wel een beetje nat;))!

Project Middeleeuwen

De afgelopen weken zijn we met de klas gedoken in de middeleeuwen. In groepjes zijn we aan de slag gegaan met een onderzoeksvraag. In elk groepje moeste kinderen uit groep 4 én groep 5 zitten en daarnaast mochten de groepjes niet alleen uit jongens of meisjes bestaan. Het samenwerken ging niet bij alle groepjes meteen vanzelf maar we hebben hier allemaal wel veel van opgestoken. Ook hebben we 3D-kastelen in landschappen gemaakt, wapenschilden en slingerblijdes. Dat laatste zijn een soort katapulten om gaten in de muren te slaan. Het project hebben we afgesloten met een presentatie voor de klas. Alle groepjes hadden een poster gemaakt en vertelden daar iets bij of voerden een toneelstukje op.

 

 

Een boekenbingo in de bibliotheek!

Dinsdagochtend 19 maart zijn we met de klas naar de bibliotheek geweest. De kinderen hebben bingo gespeeld die bestond uit populaire leesboeken en boekenhelden. Ook hebben ze geleerd over titels, schrijvers en verschillende genres. Tot slot mochten de kinderen een boek uitkiezen die zij mogen lenen en op school kunnen lezen.

Kerst

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kerstdiner! Een mooi gedekte tafel met ons eigen gemaakte tafelzilver (kandelaars) en kerstengeltjes, overheerlijke hapjes en prachtig aangeklede kinderen. Op vrijdag hebben we het jaar 2018 afgesloten met de traditionele kerstmusical in de kerk waarbij de leerlingen van groep 5 de zang voor hun rekening namen.

                         

Tafel trainingskamp

Tussen het bezoek van de Sint en het versieren van de kerstboom door, zijn we druk aan het oefenen met de tafels. Veel kinderen zijn thuis ook flink bezig. Op school oefenen we regelmatig met tafel joggen.De leerlingen staan dan naast hun tafel en rennen op hun plaats terwijl ze de antwoorden van de sommen roepen. Als er een wild dier in beeld komt, grommen de leerlingen. Bij een brug bukken ze, bij een kikker moeten ze springen en zo komen er nog meer opdrachten voorbij. Al rekenend worden we fit!

       

Sinterklaas en Piet op bezoek in de klas!

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas met zijn Pieten een kijkje nemen op de Jozefschool. Aan de foto’s kunt u wel zien hoe leuk het was! Daymiën en Wesly moesten bij de Sint komen omdat hij had gehoord dat dit tweetal wel eens vals speelde bij spelletjes. Hierover werden zij even aan de tand gevoeld. Julia Dubbelt, Julia de Vries, Lotte Jongejan en Lotte Rikkenberg mochten een liedje zingen voor de Sint. En de kinderen werden getest op hun tafelkennis! Uiteraard werd er volop met pepernoten gestrooid en kregen alle kinderen een cadeau van de Sint: een jongleerset. Er is niemand meegenomen naar Spanje…