Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Project Middeleeuwen

De afgelopen weken zijn we met de klas gedoken in de middeleeuwen. In groepjes zijn we aan de slag gegaan met een onderzoeksvraag. In elk groepje moeste kinderen uit groep 4 én groep 5 zitten en daarnaast mochten de groepjes niet alleen uit jongens of meisjes bestaan. Het samenwerken ging niet bij alle groepjes meteen vanzelf maar we hebben hier allemaal wel veel van opgestoken. Ook hebben we 3D-kastelen in landschappen gemaakt, wapenschilden en slingerblijdes. Dat laatste zijn een soort katapulten om gaten in de muren te slaan. Het project hebben we afgesloten met een presentatie voor de klas. Alle groepjes hadden een poster gemaakt en vertelden daar iets bij of voerden een toneelstukje op.

 

 

Een boekenbingo in de bibliotheek!

Dinsdagochtend 19 maart zijn we met de klas naar de bibliotheek geweest. De kinderen hebben bingo gespeeld die bestond uit populaire leesboeken en boekenhelden. Ook hebben ze geleerd over titels, schrijvers en verschillende genres. Tot slot mochten de kinderen een boek uitkiezen die zij mogen lenen en op school kunnen lezen.

Kerst

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kerstdiner! Een mooi gedekte tafel met ons eigen gemaakte tafelzilver (kandelaars) en kerstengeltjes, overheerlijke hapjes en prachtig aangeklede kinderen. Op vrijdag hebben we het jaar 2018 afgesloten met de traditionele kerstmusical in de kerk waarbij de leerlingen van groep 5 de zang voor hun rekening namen.

                         

Tafel trainingskamp

Tussen het bezoek van de Sint en het versieren van de kerstboom door, zijn we druk aan het oefenen met de tafels. Veel kinderen zijn thuis ook flink bezig. Op school oefenen we regelmatig met tafel joggen.De leerlingen staan dan naast hun tafel en rennen op hun plaats terwijl ze de antwoorden van de sommen roepen. Als er een wild dier in beeld komt, grommen de leerlingen. Bij een brug bukken ze, bij een kikker moeten ze springen en zo komen er nog meer opdrachten voorbij. Al rekenend worden we fit!

       

Sinterklaas en Piet op bezoek in de klas!

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas met zijn Pieten een kijkje nemen op de Jozefschool. Aan de foto’s kunt u wel zien hoe leuk het was! Daymiën en Wesly moesten bij de Sint komen omdat hij had gehoord dat dit tweetal wel eens vals speelde bij spelletjes. Hierover werden zij even aan de tand gevoeld. Julia Dubbelt, Julia de Vries, Lotte Jongejan en Lotte Rikkenberg mochten een liedje zingen voor de Sint. En de kinderen werden getest op hun tafelkennis! Uiteraard werd er volop met pepernoten gestrooid en kregen alle kinderen een cadeau van de Sint: een jongleerset. Er is niemand meegenomen naar Spanje…