Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Kerst

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kerstdiner! Een mooi gedekte tafel met ons eigen gemaakte tafelzilver (kandelaars) en kerstengeltjes, overheerlijke hapjes en prachtig aangeklede kinderen. Op vrijdag hebben we het jaar 2018 afgesloten met de traditionele kerstmusical in de kerk waarbij de leerlingen van groep 5 de zang voor hun rekening namen.

                         

Tafel trainingskamp

Tussen het bezoek van de Sint en het versieren van de kerstboom door, zijn we druk aan het oefenen met de tafels. Veel kinderen zijn thuis ook flink bezig. Op school oefenen we regelmatig met tafel joggen.De leerlingen staan dan naast hun tafel en rennen op hun plaats terwijl ze de antwoorden van de sommen roepen. Als er een wild dier in beeld komt, grommen de leerlingen. Bij een brug bukken ze, bij een kikker moeten ze springen en zo komen er nog meer opdrachten voorbij. Al rekenend worden we fit!

       

Sinterklaas en Piet op bezoek in de klas!

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas met zijn Pieten een kijkje nemen op de Jozefschool. Aan de foto’s kunt u wel zien hoe leuk het was! Daymiën en Wesly moesten bij de Sint komen omdat hij had gehoord dat dit tweetal wel eens vals speelde bij spelletjes. Hierover werden zij even aan de tand gevoeld. Julia Dubbelt, Julia de Vries, Lotte Jongejan en Lotte Rikkenberg mochten een liedje zingen voor de Sint. En de kinderen werden getest op hun tafelkennis! Uiteraard werd er volop met pepernoten gestrooid en kregen alle kinderen een cadeau van de Sint: een jongleerset. Er is niemand meegenomen naar Spanje…