arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Een nieuwe gymmeester en gymzaal!

Yes, meester Sil is begonnen met het geven van gymlessen! Vol enthousiasme gingen de kinderen dan ook op weg naar de gymzaal. Naast een nieuwe meester ook een nieuwe gymzaal. Dat was eerst even zoeken naar de juiste kleedkamer. Nadat we deze gevonden hadden, stonden de kinderen dan ook te popelen om te beginnen. Na afloop hoefde juf Claudia niet te vragen wat de kinderen er van vonden, want iedereen had een BIG smile!


Bibliotheek bezoek

Donderdag 26 september zijn we met de groep naar de bibliotheek geweest. Daar werden door Emmy de nieuwe boeken gepresenteerd die alles te maken hebben met het thema van de kinderboekenweek. Een hele mooie, glimmende, lekker ruikende, stapel nieuwe boeken. Daarnaast heeft ze voorgelezen uit het boek ‘De droomreis van neef Karel’ Alle kinderen luisterde aandachtig en dachten mee over het verloop van het boek. Na afloop van het verhaal mochten ze zelf een stukje schrijven over hun droomreis. Later kregen de kinderen nog een aantal minuten de tijd om even lekker rond te kijken en om een boek te kiezen. Met gevulde (boeken)tassen weer terug naar school.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Theater

Zes weken lang krijgen wij van meester Bert theater. Meester Bert leert ons allerlei dingen uit te beelden, maar ook een rol te spelen. Zo moesten we in de eerste les laten zien hoe je op glad ijs loopt of op hete kolen. Ook leren we iets uit te beelden zonder geluid te maken of te improviseren. Zo hebben we in groepjes van zes zelf een verhaal bedacht. Elke keer mocht iemand anders een woord bedenken en zo ontstond er een grappig verhaal. Ook doen we veel opdrachten samen, zodat je met elkaar leert samenwerken. In les drie hebben we een stukje tekst uit ons hoofd geleerd. Meester Bert heeft ons ook tips gegeven hoe je snel en makkelijk een tekst uit je hoofd kunt leren. Je oefent het eerst voor jezelf, daarna samen hardop, dan oefen je het rug aan rug en uiteindelijk samen uitspelen. De kinderen kunnen dit al heel goed en hebben veel plezier samen! De dialoog die we geoefend hebben is als volgt:

M: Hoe heet jij?
L: Weet ik niet.
M: Weet je niet hoe je heet?
L: Weet ik niet.
M: Hoe oud ben je?
L: Weet ik niet.
M: Waar woon je?
L: Weet ik niet.
M: Wat weet je wel?
L: Dat jij teveel vragen stelt!