arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Groep 4

Thema ‘Reis je mee?’

Gedurende de weken rondom de kinderboekenweek hebben we in de klas gewerkt met het thema ‘Reis je mee?’. We hebben het gehad over voertuigen waarmee je kunt reizen. In tweetallen kozen we een voertuig waar we meer over te weten wilden komen. We hebben onder andere geleerd hoe je informatie kunt opzoeken via internet. Ook hebben we in de bibliotheek verschillende informatieboeken geleend. Hierin hebben we veel gelezen waardoor we veel nieuwe dingen te weten zijn gekomen over het voertuig. We hebben een woordweb gemaakt, deze konden we steeds weer aanvullen met nieuwe informatie. Als eindopdracht gingen we creatief aan de slag naar aanleiding van het verhaal over Blitz op bol Tien. Blitz is een buitenaards wezentje wat woont op bol Nul. Om naar bol Tien te kunnen komen had hij een voertuig nodig. We hebben hard gewerkt en in een korte tijd stonden er allerlei voertuigen voor Blitz klaar. Kijk maar eens wat een mooie creaties er zijn gemaakt! In de fotogallerij van onze groep zijn nog meer foto’s te vinden van de kinderen aan het werk.

Theaterlessen

De afgelopen 6 weken hebben wij elke dinsdag theaterles gekregen van meester Bert. Tijdens de lessen hebben we veel geleerd. De volgende drie punten stonden elke les weer centraal:

  1. Ik zorg voor jou en jij zorgt voor mij. Veiligheid is belangrijk!
  2. Zeg je “NEE” dan is er geen spel, er gebeurt dan niets.
  3. Zeg je “JA” dan gebeuren de mooiste dingen.

Op dinsdag 8 oktober hadden wij alweer onze laatste theaterles. We begonnen met het uitbeelden van een zoektocht naar iets dat er helemaal niet was! We kwamen erachter dat het er anders uitziet wanneer je naar een grote doos zoekt dan wanneer je naar een heel klein kruimeltje zoekt. Hierna volgden nog een spel en andere opdrachten waarbij we veel moesten samenwerken. Aan het einde speelden we elkaars spiegelbeeld. We stonden in tweetallen tegenover elkaar en we zorgden ervoor dat niemand zag wie van de twee het spiegelbeeld was. Dat is best moeilijk hoor! Door op een heel rustig tempo een handeling uit te beelden zorgden we ervoor dat de ander het goed kon volgen en nadoen op hetzelfde moment. Het waren leuke en leerzame lessen, bedankt meester Bert!

 

Bibliotheekbezoek dinsdag 24 september

Het is bijna kinderboekenweek! Het thema van de kinderboekenweek is: Reis mee! Op dinsdag 24 september zijn we met de hele klas naar de bibliotheek geweest voor een lesprogramma over de droomreis van Karel. We werden gezellig ontvangen en konden eerst even wat eten en drinken. Daarna kregen we een film te zien over het prentenboek. Het verhaal ging over een muis die Karel heette, hij droomde ervan om op reis te gaan. Het liefst deed hij dat ook, maar stiekem zat hij op zolder verstopt. Vanaf daar schreef hij brieven naar zijn mede-muis-genoten om te vertellen over zijn droomreis. Nadat we de film gekeken hadden, mochten we zelf ook een brief over onze droomreis schrijven. Het was erg leuk om te horen wat voor verschillende droomreizen iedereen had bedacht. Aan het einde mocht iedereen nog een boek uitkiezen om mee te nemen, daarna zijn we weer terug naar school gegaan.

 

Opening schooljaar

We zijn het schooljaar feestelijk gestart. Op woensdag 28 augustus hadden we de openingsviering in de hal. De hal was omgetoverd tot een vliegveld waar op dat moment twee grondstewardessen werkzaam waren! Elke groep had een vliegtuig gemaakt welke om de beurt via de landingsbaan naar de aankomsthal werd vervoerd. Elk vliegtuig nam een spreuk of doel mee waar de komende periode in de betreffende groep aan gewerkt gaat worden. Van onze klas was Dean de piloot, hij zorgde ervoor dat onze vliegtuigen veilig op de luchthaven kon aankomen.