arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

De komende weken werken wij over het thema ‘Hoe voel jij je…?’. Het ankerverhaal, dat past bij dit thema, gaat over een dokter die wel duizend (!) dokters in dienst heeft, omdat hij altijd wel ergens een pijntje heeft. Wij leren nieuwe woorden die passen bij ziek zijn, zoals kreunen, het medicijn en kuchen. Daarnaast onderzoeken we hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, om te voorkomen dat je ziek wordt. Over deze en andere zaken kunt u hieronder meer lezen.

Dinsdag 5 november: Ze zijn af! Sinds vandaag hangen onze lampionnen in een lange slinger in de klas. En wat zijn we trots! We kunnen komende maandag shinen met Sint Maarten, maar tot die tijd genieten we op school van het resultaat.

 

Donderdag 31 oktober: De maand november staat voor de deur en dat betekent FEEST, FEEST en nog eens FEEST. De voorbereidingen voor Sint Maarten zijn in volle gang. Wij zijn druk bezig met onze lampion. Bent nu nieuwsgierig naar het resultaat? Kom volgende week eens kijken in onze groep!

 

Tot aan de herfstvakantie werkten wij aan het thema ‘Reis mee…!’. Wij hebben onderzocht met welke vervoersmiddelen je op reis kunt gaan. Wat komt er allemaal bij kijken als je reist met de auto, de trein en/of het vliegtuig? Hoe kan het eigenlijk dat een boot blijft drijven? Op deze en andere vervoersvragen probeerden wij een antwoord te zoeken.

Vrijdag 11 oktober: Vandaag was voor ons de eerste ronde presentaties. Wij hebben laten zien en horen dat wij al heel goed in staat zijn om te achterhalen waar een klank in een woord zit met het lied ‘Waar zit nu die klank toch weer… (voor, midden of achter)?’. 

 

Vandaag was ook de boekenmarkt, ter afsluiting van de Kinderboekenweek. We mochten boeken, die we zelf niet meer lezen, verkopen aan kinderen die het graag wilden hebben. Ook zijn we zelf gaan speuren naar boeken die ons interesseren. Velen van ons gingen aan het einde van de dag met een stapel nieuw leesvoer naar huis. 

Dinsdag 8 oktober: Zes weken lang hebben wij mogen genieten van de theaterlessen die verzorgd werden door meester Bert. Meester heeft ons allerlei werkvormen aangeboden. Niet alleen wij hebben veel geleerd, maar ook juf heeft een hoop kennis opgedaan. Bedankt meester!

Maandag 7 oktober: Tijdens het spelen en werken zijn er kinderen druk bezig geweest met het vouwen van vliegtuigen. Hoe leuk is het als je het vliegtuig dan ook echt mag laten vliegen?! Tijdens het buiten spelen hebben we onderzoek gedaan naar welk model het verste kan vliegen. Op de foto’s kunt u zien hoe wij dat deden. 

  

Woensdag 2 oktober: ‘Reis mee, reis mee…!’ Vanmorgen is de Kinderboekenweek geopend met een prachtig toneelstuk dat de kinderen uit groep 5/6 hebben verzorgd. Wij hebben er van genoten!

Donderdag 26 september: Mocht er ooit een parkeerprobleem ontstaan op het eiland, dan hebben wij de oplossing: een parkeergarage! Jerre, Loek en Fedde hebben vast een voorontwerp gemaakt. De garage bestaat uit meerdere verdiepingen en is voorzien van trap en lift. Hoe luxe wil je het hebben?!

Maandag 23 september: ‘Juf, ik wil graag een parachute maken!’. Lev heeft vandaag zelf een parachute gemaakt. Hoe je dat doet? Je knipt een lapje stof. Je knoopt vier touwtjes aan de hoeken, aan elke hoek één. Je bindt de touwtjes bij elkaar en hangt er een poppetje aan. De volgende stap? Testen maar…! 

In de eerste weken van het schooljaar stond het thema ‘ik en mijn klas’ centraal. Wij maakten ons regels en routines eigen, wij leerden elkaar (beter) kennen, wij verdeelden taken en maakten afspraken met elkaar (‘zo doen wij dat in onze groep!’).

Donderdag 19 september: Dat lezen ontspannend kan zijn, is hier goed te zien! Wat is er nou fijner dan lekker languit met een boek?

 

Woensdag 11 september: Een belangrijk moment…! Met behulp van de lessen van de vreedzame school zijn wij tot een vijftal belangrijke afspraken gekomen. vandaag hebben wij de afspraken, die we de afgelopen dagen gemaakt hebben, op een rij gezet en voorzien van handtekening. Met het zetten van onze handtekening hebben wij aangegeven dat wij ons best gaan doen om ons zo goed mogelijk aan de afspraken te houden. 

Donderdag 5 september: Samenwerken, hoe doe je dat eigenlijk? Tijdens een les van de vreedzame school hebben wij het gehad over wat er allemaal bij samenwerken komt kijken; overleg, luisteren, taken verdelen, een actieve bijdrage leveren… Natuurlijk kregen wij ook de kans om te oefenen. Wij hebben een grote slinger gemaakt. Bent u nieuwsgierig naar het resultaat? De slinger hangt boven het raam van ons lokaal!

 

Vrijdag 30 augustus: Vandaag hebben wij voor het eerst gewerkt met de letterdoos. Zoals u op de foto’s kunt zien, kunnen wij zelf al de eerste woorden maken.

 

Woensdag 28 augustus: Vanmorgen is het schooljaar officieel geopend. De opening vond plaats op ‘luchthaven Jozefschool’. Op de luchthaven werden maar liefst tien vliegtuigen over de landingsbaan naar binnen geloodst. Shirley was de piloot van het vliegtuig, een airbus 380, dat was opgestegen in groep 3. Zij vertelde aan de belangstellenden in de aankomsthal de doelen die wij het komend jaar in onze groep willen bereiken.

Maandag 26 augustus: Onze eerste schooldag. Juf heeft ons meteen aan het werk gezet, maar we mochten ook nog even lekker spelen!