Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

In de Jungle!

 

Na de kerstvakantie zijn we aan het werk over de jungle. In de klas zijn jungledieren, een junglehoek waar je kunt spelen, en gaan we heel veel leuke dingen leren en knutselen. Er zijn op Texel ook dieren die in de winter naar de Afrikaanse “jungle” vliegen omdat het daar lekker warm is. Dat zijn de lepelaars. Rien van “vogeleiland Texel” kwam daarover vertellen in de klas. We kregen van hem ook allemaal een kleurplaat en een hele leuke lepelaarknuffel. Op de foto’s zie je hoe leuk dat was!

Fijn kerstfeest!

 

Vorige week speelden we met onze groep het kerstverhaal in de klas, en zelfs voor de andere kleutergroepen in de gymzaal. Dat was heel erg leuk. We hebben geleerd over wie er allemaal in de stal kwamen om het kindje te begroeten.

Donderdagavond hebben we een enorm leuk kerstfeest gehad op school. Alle kinderen hadden van thuis iets lekkers meegenomen, en mee naar school gebracht. In het donker gingen we in de klas aan tafel, en we mochten eten van gouden bordjes en uit gouden en zilveren bekers drinken!

De laatste dag voor de vakantie zijn we naar de kerk geweest om naar de musical te kijken en te luisteren. Sommige kinderen waren engel of schaap, dat was extra leuk. Ook namen we afscheid van juf Nicole. Na de vakantie komt juf Dorothée weer terug van haar zwangerschapsverlof.

 

Sinterklaas!

 

De afgelopen weken was Sinterklaas in het land. We hebben veel gespeeld, geknutseld en op vijf december kwam Sint zelfs op school om kadootjes te brengen. Dat was een hele gezellige dag. Hij kwam in onze klas en we deden ook nog spelletjes en gingen zelfs naar de pietendisco!

Hieronder zie je een impressie van de leuke sinterklaastijd.

 

 

Herfst!

 

Hoera, het is herfst en bijna Sint Maarten. Bij ons in de klas heeft iedereen hard gewerkt aan zijn lampion. Wat zijn ze mooi geworden! We gaan op vrijdag met onze lampion zingen bij de oude mensen in “de Gollards”.

Ook leren we dingen over de herfst. We weten nu hoe een egeltje leeft, en hebben ook zelf egels gemaakt. Onze “watertafel” zit vol met eikels, kastanjes en dennenappels. En we zijn naar het bos geweest om mooie herfstdingen te zoeken en leuke spelletjes te doen!

Kinderboekenweek!

 

In de weken tot de herfstvakantie is het kinderboekenweek en gaat het bij ons in de groep over boeken! We hebben met de kinderen samen een echte bibliotheek gemaakt. Eerst bedachten wat er allemaal nodig was, en toen hebben we met een groepje de inrichting bedacht. Onze bibliotheek heeft naast boeken ook een echt scanapparaat, een inleverband en medewerkers in een uniform! We hebben ook geoefend hoe je een boek leent en inlevert.

En weet je wat zo leuk is? We zijn ook in de echte bibliotheek geweest. Daar vertelde Emmy een verhaal over het robotje en mochten we ook zelf kijken hoe de echte inleverband werkte, en een boek uitzoeken, scannen en meenemen naar school.

Net als “zoevende zebra” hebben wij zoeftekeningen gemaakt en bedenken wij onze eigen verhalen erbij. Zo wordt het een echt boek van onszelf!

 

De letter “j”

 

Deze week werken we in de klas met de letter “j”. We hebben woorden bedacht die met een “j” beginnen, en maken op heel veel verschillende manieren kennis met de vorm! Je kan een letter kleien, schilderen, schrijven met lijm, en er daarna zand overheen strooien. En natuurlijk kun je ook gewoon zelf letters in een boekje zoeken en naschrijven!

Tijd om weer naar school te gaan

 

Welkom allemaal! Deze week zijn we met zijn allen weer begonnen na de vakantie! En wat hebben we al een boel gedaan… We leren Aap en Tijger hoe de afspraken in de klas zijn, we weten bijna elkaars namen en spelen samen heel gezellig met elkaar. Op het plein ging juf Marga de bomen snoeien en hielpen we mee met het opruimen van de takken.  En in de openingsviering gaan we met de hele school vieren dat het jaar weer begonnen is.  We hebben er veel zin in!