arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Dinsdag 19 november: Sinterklaas is weer in het land en hij komt op 5 december naar de Jozefschool. We zijn ons al druk aan het voorbereiden. We hebben een pakjeskamer in de klas en een stal voor Sinterklaas zijn nieuwe paard. We spelen Sint en Piet met de verkleedkleren, zetten ons schoentje in de huishoek en kleien met pepernoten-klei. We oefenen liedjes en dansjes en vandaag hebben we met de knutselmiddag een Sinterklaas-knutsel gemaakt. Het is nog niet helemaal klaar, maar volgende week gaan we het afmaken.

Maandag 11 november: We hebben hard gewerkt aan onze egel-lampionnen en we hebben een heleboel Sint Maarten-liedjes geleerd. We mogen naar de Gollards om de lampionnen te showen en samen de liedjes te zingen. De eetzaal is donker gemaakt en er zitten veel bewoners op onze komst te wachten. We zingen onze liedjes en bij Sinte Maarten keuveltje, wat is het koud zingen de opa’s en oma’s gezellig mee. We worden verwend met aandacht en veel lekkers. Blij gaan we weer terug naar school.

Dinsdag 5 november: We zijn naar het Sommeltjespad geweest in het bos. Het verhaal van de Sommeltjes gaat zo: “Sommeltjes zijn een soort aardmannetjes en aardvrouwtjes die wonen op Texel. Ze zijn heel erg klein en kunnen zich onzichtbaar maken en van vorm veranderen. Als het donker is, en de maan schijnt, komen de Sommeltjes tot leven en gaan ze dansen. Maar overdag veranderen ze in een stenen mannetje.” Zou het echt waar zijn? Tijdens de wandeling kwamen we veel Sommeltjes tegen, maar ook andere dieren. Bij sommige dieren en plekjes was een opdracht, zoals een tak zoeken om de hut groter te maken of een liedje zingen bij de paddenstoelen. We hebben genoten!

Dinsdag 15 oktober: Het is Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Reis mee. We spelen in de klas over boeken en over reizen. We hebben in de klas een eigen bibliotheek gemaakt, waar je met een pasje een boek kunt lenen en lezen. Ook hebben we allerlei voertuigen getekend en geschilderd. We hebben er een verhaal bij bedacht en met z’n allen hebben we een eigen boek gemaakt! Vandaag zijn we naar de echte bibliotheek geweest. We hebben daar geluisterd naar het verhaal van “De droomreis van neef Karel”. Vervolgens hebben we onze eigen droomreis getekend. Aan het einde mochten we ook zelf een boek uitzoeken om te lenen.

Woensdag 25 september: Samen kunnen we veel meer dan alleen! In kleine groepjes hebben we een huis gebouwd voor “Klein mannetje”. Ook hebben we samengewerkt met de kinderen van groep 8. We hebben gekeken hoe we van papier een helikopter konden vouwen en dit hebben we uitgetest.

Donderdag 12 september: Vandaag zijn we naar de boomgaard van Jaap Dros geweest. We hebben gewandeld langs alle verschillende bomen: appel-, pruimen-, peren-, kersen en notenbomen! Met een ladder konden we een appel uit de boom plukken. Ook hebben we pruimen geproefd en walnoten/hazelnoten kunnen rapen van de grond. Aan het einde hebben we samen gezongen! We hebben genoten! Meer foto’s kunt u vinden in onze Fotogalerij.
Van de appels die over zijn hebben we appelflappen gebakken. Mmm.. wat rook het lekker bij ons in de klas!

Woensdag 11 september: Een aantal keer per jaar hebben wij techniek met groep 8. Dit keer hebben we de proef M&Magie gedaan. Als je een M&M in het water legt, lost de kleurstof en de suiker op. Je ziet de kleur verspreiden en later ook de witte suiker. De kleuren lopen naar elkaar toe en als je lang genoeg wacht dan gaat dit mengen. Gaaf hoor! We zijn nu al benieuwd naar wat we volgende week gaan ontdekken.

Woensdag 5 september: De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen. We zijn heerlijk aan het spelen in de klas. We hebben de boeken gelezen van ‘Agent en Boef’. Boef die haalt in de boeken boevenstreken uit. Soms is er in de klas ook een boevenstreek en oefenen we samen welke regels en afspraken we hebben op school. We hebben ook gewerkt met de ‘b’ van boef.

Woensdag 28 augustus: We zijn weer begonnen! De afgelopen dagen was het heel warm op school, maar we hebben al heerlijk binnen en buiten kunnen spelen. We leren iedereen kennen en we hebben al nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Vandaag was de openingsviering in de grote hal. We hebben met z’n allen een “vliegende start” gemaakt! Elke groep heeft zelf een vliegtuig gemaakt. Op de vliegtuigen stond beschreven waar de groepen dit schooljaar aan gaan werken. Wij willen allemaal lief zijn voor elkaar; een fijne start van het schooljaar!