Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Woensdag 15 mei: De dag zijn we gestart met een zonnige lentewandeling. We kwamen van alles tegen en konden dit afkruisen op een bingokaart. We zagen bloemen, dieren en mochten vragen beantwoorden. Aan het einde van de ochtend was het eindelijk zo ver, het popcornfeest! We hebben hard gespaard voor deze groepsbeloning. Met ze allen hebben we gesmuld van zoete of zoute popcorn. Ondertussen hebben we een film gekeken net zoals in de bioscoop. Het was één groot feest! We willen de ouders van Lima bedankt voor de popcorn.

Vrijdag 10 mei: Met de hele school hebben wij deze dag over het thema “Uit verhouding” gewerkt. Het was de ‘Grote rekendag’. De opening van de dag was in de grote hal. De juffen en meesters liepen een modeshow. De kleding die zij aan hadden die waren totaal uit verhouding: juf Cinthia had bijvoorbeeld een veel te grote broek aan! In de klas deden wij rekenspelletjes met een knuffel. Deze mochten we meenemen van thuis. We vonden het erg leuk om de hele dag te rekenen!

Donderdag 18 april: Vandaag is het Witte Donderdag. De klas is mooi versierd met alle paasknutsels die wij hebben gemaakt met de knutselmiddag. We hebben samen de paasperiode afgesloten met een viering in de grote hal. Na de viering stond in de klas een lekker ontbijt klaar. We hebben heerlijk gegeten van al het lekkers! Fijne paasdagen!

Woensdag 27 maart: Boven in ons huisje spelen we graag dat we pizzabakkers zijn. Vandaag stond er een echte pizzaoven in de klas. De mama en tante van Joost kwamen helpen om zelf pizza’s te maken. Alle ingrediënten stonden klaar op tafel. Op het pizzadeeg deden we eerst tomatensaus, daarna kozen we wat we zelf lekker vonden: bijvoorbeeld paprika, champignons, ham of kaas. Het rook heerlijk bij ons in de klas!

Dinsdag 26 maart: Het is wel feest voor ons in de lente: vandaag mochten we op bezoek bij boerderij De Waddel op de Hoge Berg. Daar zijn al meer dan 500 lammetjes. Gisteren kwamen daar ook nog een paar kleine geitjes bij. En op het erf van de boerderij is van alles te zien. Een feest dus om rond te lopen en te kijken. En.. tot onze grote verrassing konden we ook echt zien hoe een lammetje werd geboren! Wat een belevenis! Boer Jan Willem en medewerkers: heel erg bedankt voor de gastvrije ontvangst.

Vrijdag 22 maart: Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag. De dag dat kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Wij hebben vandaag pannenkoeken gebakken voor de ouderen in de Gollards en het Verpleeghuis. We hebben het beslag gemaakt, de tafels gedekt en zelf natuurlijk ook pannenkoeken gegeten. Mmm wat was dat lekker, jong en oud hebben genoten. Het was een groot succes!

Donderdag 14 maart: Deze periode spelen en werken we over voeding en koken. In onze klas hebben we ons eigen restaurant: De Kolibrie. De naam van ons restaurant hebben we zelf bedacht. Ook hebben we een eigen menukaart gemaakt voor ons restaurant. Je kunt dan iets lekkers bestellen en dan maakt de kok dit voor je klaar. Boven hebben we onze eigen pizzaoven waar we pizza´s kunnen bakken en in de zandtafel maken we onze eigen zandtaartjes. We hebben er veel zin in om nog meer te leren en te spelen over dit thema!

Woensdag 13 februari: Hiep hiep hoera, vandaag was het juffenfeest! We hebben met z’n allen voor de juffen gezongen en daarna cakejes versierd. Met auto’s reden we naar de Krim, daar gingen we bowlen. Dat was erg leuk, sommige kinderen konden zelfs alle kegels omgooien. Daarna kregen we nog wat lekkers en drinken en hebben we in de speeltuin gespeeld. De juffen zijn erg verwend! We hebben samen een onwijs leuke dag gehad!

Woensdag 6 februari: Met de klas zijn we naar Ecomare geweest. Aan het begin mochten we in groepjes door het museum speuren. We hebben gekeken bij de vogels en zagen daar ook een grote lepelaar. We konden deze vogel natuurlijk nog goed herkennen! In het aquarium hebben we veel zeedieren gezien: platvissen, krabben en zeesterren etc. Buiten zagen we de bruinvissen en de zeehonden. Daarna konden we binnen weer lekker opwarmen bij de poppenkastvoorstelling. Wat hebben we gelachen, wat was dat leuk! Buiten werden de zeehonden nog gevoerd, we hebben even gekeken maar brr het was wel koud. Ook was het weer tijd om terug naar school te gaan, maar eigenlijk hadden we nog wel veel langer willen blijven.

Woensdag 23 januari: Eindelijk ging het gisteren sneeuwen! We konden lekker fietsen en rennen door de sneeuw. Lev en Ahmed hebben een sneeuwpop gemaakt en we konden ook sleeën, want Steven had zijn slee mee. Na een tijdje hadden we het toch wel koud. Gelukkig konden we binnen weer opwarmen.

Woensdag 9 januari: Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema Jungle. De klas is al mooi versierd. In de jungle zijn veel speciale vogels, op Texel zijn ook speciale vogels. Vandaag kwam Rien Boer van Vogeleiland Texel vertellen over de lepelaar. Alle kinderen kregen een kleurplaat om te kleuren en een prachtige lepelaarknuffel!

Vrijdag 14 december: Sinds deze week staat de kerstboom bij ons in de klas. Met z’n allen hebben we de boom versierd. We spelen over het kerstverhaal en de geboorte van het kindje Jezus. Ook hebben we mooie lichtjes gemaakt van zoutdeeg. Deze komen op tafel te staan bij het kerstdiner op school. Een paar kinderen uit de klas mogen schaapje of engeltje zijn, bij de kerstviering. Met de hele klas oefenen we ook goed de liedjes. Komt u ook kijken bij de kerstviering in de kerk?

Woensdag 5 december: Sinterklaas bracht een bezoek aan de Jozefschool. Hij werd met zijn Pieten afgezet door een postbezorger. Gelukkig kwam Sint dit jaar keurig op tijd en wij ontvingen hem met de hele school. Deze dag hebben we spelletjes gedaan. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen ook nog langs bij ons in de klas. De dag hebben we afgesloten met een disco in de grote hal.

Donderdag 29 november: Het Sinterklaasthema is in volle gang. Op de gang spelen we in de stoomboot van Sinterklaas. Ook hebben we zelf een pepernotenfabriek gemaakt. In de bouwhoek bouwen we stoomboten en we hebben ook al veel geknutseld. Vandaag mogen we onze schoen zetten op school! Spannend!

Vrijdag 23 november: We mochten mee gymmen met de oude mensen bij Therapie Wolf. Wij zochten een plekje op de grond en de oude mensen mochten sporten vanuit een stoel. Ook mochten we op een plank en een bal ons evenwicht bewaren. Nu weten we goed hoe het is om wiebelbenen te hebben!

Vrijdag 9 november: Afgelopen periode hebben alle kinderen hard gewerkt aan de lampionnen. Wat zijn ze mooi geworden! Met de klas zijn we naar de Gollards geweest. We hebben onze lampionnen aan de oude mensen laten zien. Ook hebben we laten horen welke liedjes we kennen. We zijn onwijs verwend, want we hebben ook veel snoepjes gekregen!

Woensdag 7 november: Vandaag hebben we spelletjes en opdrachten gedaan bij de Fonteinsnol. We hebben in kleine groepjes verstoppertje gespeeld, beestjes gezocht en de natuur bekeken. We weten nu allemaal heel goed wat mos is en hoe boomschors, dennennaalden en dennenappels er uit zien. Met takken en andere spulletjes die we mooi vinden hebben we een herfstschilderij gemaakt. Ook mochten we de uitkijktoren beklimmen. Het was er heerlijk weer voor en we hebben het erg leuk gehad!

Vrijdag 5 oktober: Vandaag zijn we in de echte bibliotheek geweest voor het programma ‘Dag Robot‘. Als een robot volgden we de pijlen naar binnen. In de bibliotheek las Emmy ons een prentenboek voor over een robotje en bekeken we de verschillende soorten boeken. In groepjes speelden we een spelletje met kaartjes en het robotspel op de iPad.  Zelf mochten we ook boek uitzoeken, scannen en meenemen naar school. Ook mochten we zien hoe de inleverband werkte! Voor meer foto’s kunt u een kijkje nemen in onze Fotogalerij.

Woensdag 3 oktober: Samen met alle kinderen, juffen en meesters van de Jozefschool hebben we de Kinderboekenweek geopend in de grote hal. De juffen deden een toneelstuk op het podium. Daarna zongen we het liedje ‘Kom Erbij’ en hebben de kinderen van groep 6 het dansje op het podium laten zien.
Ook in de klas zijn we gestart met het nieuwe thema. Dit jaar staat bij de Kinderboekenweek het thema Vriendschap centraal. In de klas hebben we onze eigen bibliotheek gemaakt. Hier kun je boeken lenen met een eigen bibliotheekpasje, boeken lezen en er is een inleverband waar we de boeken weer in kunnen leveren. Daarnaast tekenen we de vriendjes van bijvoorbeeld Kikker, Rintje en Nijntje en we spelen samen, want ook in ons spel kan er altijd iemand meespelen zoals in het liedje! ♪Kom erbij♪ in groep 1/2A. 

Donderdag 20 september: Een aantal keer per jaar hebben de groepen 1-2 techniek met de kinderen van groep 8. Groep 8 komt bij ons in de klas om iets te maken of iets uit te testen. Dit keer deden wij de proef M&Magie. We vullen een bord met water. We leggen de M&M’s in het water en kijk wat er gebeurt… Vorige week hebben de kinderen van groep 8 een helikopter gemaakt van papier, wij mochten testen of hij echt kon vliegen!

Vrijdag 7 september: Welkom (terug) op school! We zijn gestart met het thema ‘Weer naar school’. We leren aan Aap en Tijger wat de afspraken zijn in de klas, we maken nieuwe vriendjes en we spelen met elkaar. In de vakantie hebben we allemaal een keer een ijsje gegeten. Op school spelen we dat we ijsjes kunnen kopen bij de ijskraam. Ook in de zandtafel kunnen we zelf ijsjes maken van zand. We gaan er een onwIJS gezellig jaar van maken!